«Правий сектор» Закарпаття звинувачено у викрадені 28 картин і 6-ти старовинних ікон

27 березня на території майнового комплексу «Ведмежа Діброва» працювала слідча комісія Міністерства внутрішніх справ. Про це йдеться в заяві ТОВ «Інвестиційна компанія «СПОРТ-ТУР».

 

«Як встановлено у ході слідчих дій правоохоронними органами, частину майна, що знаходилося на території комплексу – було викрадено. При цьому збитки, заподіяні внаслідок такого розкрадання – досить великі, оскільки серед вкраденого є витвори стародавнього та сучасного мистецтва, а саме: викрадена колекція з 28 картин закарпатських художників, більшість з яких належать пензлям Йосипа Бокшая та Адальберта Ердллі; шість старовинних ікон, особисті речі та предмети побуту. Частина меблів та начиння понівечені, а з комп’ютерів викрадені носії інформації», - йдеться в заяві.

 Безумовно, компетентні органи нададуть відповідну правову оцінку тому, що сталося, проте є очевидним, що розкрадання було здійснено внаслідок незаконних дій радикального угруповання, яке 23 березня захопило «Ведмежу діброву».

Нагадаємо, що захоплення відбувалось незважаючи на те, що майно охороняв спецпідрозділ міліції «Титан» Державної служби охорони. Нападники, яких було понад 70, були озброєні.

 ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур» вже заявляло, що комплекс відпочинку побудований виключно за приватні кошти, та ніколи не був у державній або муніципальній власності. Захоплення комплексу власник вважає спробою приховати за «революційною риторикою» незаконних намірів, та помстою за принципову громадянську позицію українському політику Віктору Медведчуку, структура якого володіє комплексом відпочинку «Ведмежа діброва».

zakarpattya.net.ua

 

29 березня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів