У закарпатських прокурорів сміття під носом, і їм не потрібна акція «Закарпаттю – чисте довкілля»?

Сьогодні, 30 березня, кореспондент Ужгород.net в обласному центрі «виловив» чергову порцію сміття і вздовж річки Уж, і на березі, до того ж – прямісінько під носом прокуратури Закарпатської області.

 

Схоже, закарпатським прокурорам нема ніякого діла до екологічного лиха, яке вже прижилося на прибережній смузі Ужа. Сміття принесла повноводна річка, коли були дощі. Але це не виправдовує солідну державну правоохоронну «фірму», яка, вочевидь, закриває очі на безлад екологічної інспекції, водників та людську недбалість.

З одного боку транспортний міст, з другого – пішохідний міст і центр Ужгорода. Тут нема важкодоступних місць, не потрібно пиляти чи викорчувати чагарники. Просто – зібрати бригаду прокурорів і на ділі, а не лише на гучних кримінальних справах, навести лад  на прибережній смузі Ужа.

Тим паче, що для максимального сприяння цим процесам та належній їх організації голова облдержадміністрації Валерій Лунченко підписав відповідне розпорядження. Документом рекомендовано установам, організаціям та підприємствам незалежно від форм власності провести безстрокову акцію «Закарпаттю – чисте довкілля» та встановити п’ятницю днем санітарного очищення територій області, а районну та міську владу зобов'язано налагодити постійну роботу з упорядкування територій населених пунктів, поліпшення їх благоустрою та озеленення, а до загальноміських толок, місячників з благоустрою, ліквідації стихійних сміттєзвалищ широко залучати місцеве населення, установи та організації. Як бачимо, прокурори цієї п’ятниці полінувалися прибрати захаращену сміттям річку у 25-ти метрах від своєї роботи.

Ужгород.net нещодавно писав, що мікрорайон «Радванка», який також всього якихось 300-400 метрів від прокуратури Закарпатської області, потерпає від несанкціонованого сміттєзвалища. Воно «майорить» навіть з транспортного моста через річку Уж. Розкидане навкруги різний непотріб вкриває увесь берег, аж впритул до залізничного полотна, за яким розташований ромський табір.

До речі, радванський «пейзажний» краєвид добре проглядається із вікон верхніх поверхів адмінбудівлі прокуратури Закарпатської області…

Невже важко притягнути «за вуха» ромського барона і дати вказівку навести порядок біля табору, а також дотримуватися елементарних правил нормального людського життя – сміття викидати у смітники, а не поруч із житлом. А то виходить, держава стабільно фінансує за наш з вами рахунок народжуваність цієї нації, витрачаючи мільйони на їх розмноження та «лайтове» життя, а вони «віддячують» екологічним лихом, безпорядками та не комфортністю. Не секрет, що майже кожна ромка – багатодітна і одинока, в місяць одержує до 5 тисяч гривень, а чоловіки – ніде не працюють. То хоч би біля своїх осель могли б забезпечити чистоту і порядок...

Ужгород.net

 

 

31 березня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів