Тячівські браконьєри «попали» на 100 тисяч гривень

Порушників затримали на місці скоєння правопорушення на р.Лужанка працівники Широколужанського лісництва Карпатського біосферного заповідника у межах природозахисного фонду.

 

 Як повідомив заступник начальника управління «Закарпатдержрибохорони» Олег Ополонський, сьогодні 4 квітня зранку інспекторами рибоохорони було проведено оформлення матеріалів щодо двох рибалок, які використовували "електровудочку" біля с. Широкий Луг на Тячівщині.

Окрім забороненого засобу лову, інспекторами вилучено і рибу (харіус - 8 шт., форель -2 шт., марена - 2 шт., верховодка - 1 шт.). За попередніми підрахунками сума завданоі шкоди перевищує 100 000 грн.

Проти бракон'єрів можуть порушити кримінальну справу за ст.249 ККУ, або застосувати штрафні санкції - 640 грн. і відшкодування збитків.

Управління Закарпаттярибоохорони ще два роки тому наголосило на посиленні відповідальності за незаконне добування видів занесених до Червної книги України. Так Постановою КМУ від 07.11.12р. № 1030, в значній мірі підвищено суму відшкодування завданих збитків за 1 екз. виду. Так, лише за вилов 1 (одного) харіуса європейського сума відшкодування складає 14 000 грн.

Також звертається увага громадян, що з 5 квітня 2014 року починається "нерестова" заборона на вилов риби. Рибальство дозволено тільки на спеціально відведених ділянках визначених наказом №21-О від 25.03.14р.

Як відомо, на період нересту на Закарпатті вилов риби заборонений - з 5 квітня до 25 травня.

Тячів

 

 

04 квітня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів