Заступник прокурора області «нажалівся» на «Правий сектор» Закарпаття

Про відкриття кримінальних проваджень повідомляє в оперативному зведенні МВС за останню декаду березня народний депутат Геннадій Москаль.

 

Як ідеться у зведенні, "21 березня о 19.00 у місті Ужгороді до міліції поштою надійшла заява першого заступника прокурора Закарпатської області Кайла. Він заявив, що  вдень 20 березня до нього в службовий кабінет зайшли 10 невідомих, які назвалися представниками громадської організації “Правий сектор”. Вони під загрозою фізичної розправи вивели його на вулицю, де перебували близько 100 громадян. Присутні, під приводом люстрації, змусили написати Кайла  заяву про відпустку. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за  ч.І ст.343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу)".

Крім того, згадується у зведенні і про відкриття кримінального провадження за фактом начебто крадіжки з дачі Медведчука у Жденієво картин та ікон, які мають історичну та художню цінність.

"29 березня о 13.20 у місті Сваляві Закарпатської області до міліції звернувся житель міста Києва Я., 1963 р.н., генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю “ІК “Спорт-Тур”. Він заявив, що під час проведення інвентаризації майна бази відпочинку “Ведмежа діброва” зазначеного товариства, розташованого в селищі Жденієво Воловецького району вказаної області, охорону якої з 23 по 26 березня здійснювали представники громадської організації “Правий сектор”, було виявлено відсутність 28 картин та шести ікон (мають історичну та художню цінність). Сума збитку становить близько 10 млн. гривень За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.185 КК України (крадіжка)", - сказано у документі.

 

04 квітня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів