Донецький «Металург» не зміг підкорити «Говерлу»

«Перший тайм ми грали проти вітру, другий — по вітру... У складі донеччан грав один з найкращих голеодорів прем’єр-ліги, добре, що не дали йому можливості збільшити кількість голів,» — зауважив на післяматчевій прес-конференції головний тренер ужгородського клубу Вячеслав Грозний.

 

Головний тренер ФК "Говерла" В’ячеслав Грозний на післяматчевій конференції розповів:

- На мій погляд, матч був досить напруженим і він таким і видавався. Нагадав він мені матч з Луганською "Зорею": коли граєш із сильною командою, яка швидка технічно, треба зробити все, щоб вона не змогла грати на своїх козирях. Отож ми ретельно вивчали суперника, щільно грали, використовували пресинг, тому й не слід дивуватися малій кількості голевих нагод. Однак проти нас також щільно грали. Це можливо пояснити тим, що зараз гравці Донецького "Металурга" при втраті м"яча моментально накривають ті зони, де втрачено м"яч і закривають чисельну перевагу. Для того, щоб звідти виходити, треба досить оперативно приймати рішення і відрізати цю групу гравців і, коли в нас так входило, то деякі гострі моменти були. Перший тайм ми грали проти вітру, другий - по вітру. Цей аспект також визначив результат гри. У складі донеччан грав один з найкращих голеодорів прем’єр-ліги, добре, що не дали йому можливості збільшити кількість голів. Не вистачило трохи фарту. Так як, наприклад, після перших двох стандартів: ми подали кутовий, потім хороший пік виграли, потім підбір і не влучили в ворота. На перших хвилинах Кочіш після розіграшу кутового міг забити, потім Уоллес виконував перспективний стандарт своєї точки, м’яч пролетів над поперечиною і не влучив у ворота, далі Трухін міг забити. Щодо другого тайму, то ми більше створили передумов для взяття воріт. І поперечена була, і ще ряд небезпечних моментів. Але рахунок на табло у футболі за такі моменти не змінюється. У нас такий вид спорту, що треба забивати в ворота і реалізовувати себе. На мій погляд Вісенте не погано ввійшов у гру після травми, і пробивав і віддавав м"яч, і Люлька пробивав, і ще ряд гравців пробивав. Я просив хлопців у другому таймі побільше бити в ворота, реалізовувати себе, хлопці так і робили, але м’яч так і не влучив у ворота до кінця матчу. Тим не менш, кожне очок в говерлянську копилку дуже важливе для нас, тим паче з таким сильним суперником. Коли виграєш, то дуже приємно.

- Сьогодні молодіжний склад «Говерли» переміг, хто стукається в двері основної команди з найближчого резерву?

З нами часто тренується молодий Юрій Тома, залучаємо  Сергія Курту. Ще хотів сьогодні випустити в кінці молодого Степанюка, але занадто важка була гра, тому вирішив не ризикувати. Декілька днів тому цілу годину  спілкувався з вихованцями спеціалізованої   спортивної школи, де наголосив майбутнім футболістам, що шлях до першої команди для них відкритий. Але наша команда має грати в Прем"єр-Лізі, це сама основна умова. Якщо не дай Боже вона не буде грати, то перспективі U-21 немає. Тому сьогодні ми працюємо на відродження Закарпатського футболу.

Зараз такий досить напружений графік у футболістів, одна гра на три дні, що треба щоб не було різького переходу між іграми?

- Так, це дійсно не просто, як кажуть англійці "Boxing Day". Він заставляє нас, тренерів, готувати майже два склади. Тому що через два дня, то на третій та четвертий жодна команда не витримає. Футболістам, щоб повністю відновити сили, треба 72 години. Звісно процес можна прискорити за допомогою стимуляторів, але коли людина емоційно виснажена, то немє сенсу її випускати на гру. Впевнений, для того, щоб гравці були витривалими і грали на перемогу, ми маємо надати певний час на відновлення. Ми граємо 16, 19, 23, 26 квітня - за 10 днів зіграти чотири матчів це досить важко. Плануємо для кожної гри готувати окрему тактику та налаштовувати гравців на гру.

Сьогодні два ключові виконавці отримали травми, через що довелося зробити вимушені заміни, можете прокоментувати їх стан?

- У Лисицького медики поки діагностують травму, якщо потрібно, то можливо доведеться провести більш поглиблений огляд. Буяльський теж зазнав травми, до речі, його знесли в штрафному майданчику, досі не розумію, чому рефері не призначив пенальті.  За що ж тоді слід давати пенальті, що – потрібно просто вбити гравця, щоб призначили пенальті?! Як тренер, я бачив там стовідсоткове пенальті. Тому на початку другого тайму, також змушені були зняти Віталія й випустити Арзе, який також лише нещодавно відновився після травми. Кочіш також тривалий період часу заліковував травму, тому видно стався рецидив. Сподіваюся, що до наступного матчу в них все буде гаразд. Адже для нас кожен матч дуже важливий.

Karpatnews.in.ua

 

 

06 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів