Про нечесних міліціянтів Закарпаття

Цього тижня деякі міліціонери краю виконували явно не свою роботу. Так, у селі Циганівці на Ужгородщині правоохоронець крав солярку з нафтопроводу, а на Рахівщині один із працівників карного розшуку заліз у хату разом із колишнім «зеком» та намагався винести сейф.

 

І зробив це не з метою розслідування якогось злочину. Але перевертнів у погонах викрили.

Так, у лісі, на околиці села Циганівці Ужгородського району правоохоронці виявили несанкціоновану врізку – приварений до труби нафтопродуктопроводу ДП «Прикарпатзахідтранс», що належить АТ «Юго-Запад» (Самара, Росія), металевий патрубок із кульовим краном на кінці та штуцером. Зрозуміло, що відразу почали досудове розслідування справи. І встановили, що цю врізку в трубу зробив... місцевий міліціо­нер – працівник Мукачівського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці. Слідчий відділ прокуратури Закарпатської області розпочав досудове розслідування кримінальних правопорушень за фактом «крадіжка та пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафтопроводів та нафтопродуктопроводів». На даний час за клопотанням прокуратури підозрюваного тримають під вартою.

Того ж тижня стався інший прикрий випадок. У квартиру заступниці голови Рахівського районного суду серед ночі проникли злодії. Чоловік потерпілої, який був на той момент у помешканні, за допомогою зброї – мисливської рушниці – та покликавши на підмогу знайомих, зумів затримати «домушників» і викликав на місце скоєння злочину міліцію. Слідчо-оперативна група прибула й встановила особи «домушників». Один із непроханих гостей виявився раніше судимим за наркотики, а другий – працівником карного розшуку Рахівського райвідділу міліції у званні майора! Більше того, як з’ясували згодом, на вулиці в машині на злодіїв очікував їхній третій спільник – ще один перевертень у погонах… Усіх трьох зловмисників затримали й наразі вони знаходяться в ІТТ Мукачівського МВ УМВС. За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Правоохоронці області пообіцяли покарати колег за такі дії. «Відповідно до оголошеного принципу відкритості та прозорості в роботі органів внутрішніх справ, я дав вказівку оприлюднити наказ про притягнення до відповідальності працівників, що безпосередньо брали участь у злочині на Рахівщині, а також тих керівників, які згідно зі своїми посадовими обов’язками повинні були контролювати дії підлеглих», – коментує цю резонансну подію в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич.

Окрім того, прокурор області Олег Сидорчук зазначив: «Я забезпечив контроль за ходом розслідування. І підкреслю, що прокуратурі байдужі посада чи приналежність особи, яка вчинила злочин, до якоїсь політичної сили або структури – перед законом усі рівні».

Денис ФАЗЕКАШ

 

09 квітня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів