Який «сурогат» купують закарпатці під етикеткою дорогого коньяку?

Мабуть не один пам’ятає випадки, коли купивши десь на «точці» коньяк раптом виявляв, що придбав підробку. Тому завдання правоохоронців – проводити заходи щодо виявлення алкогольного фальсифікату.

 

Автор цих рядків пам’ятає, як свого часу закарпатська міліція викривала цілу підпільну високоградусну індустрію.

І цього року сильця стражів порядку потрапили особи, які виготовляли високоградусне пійло. Оперативна інформація про те, що у деяких квартирах власники виготовляють фальсифікований коньяк, надійшла до працівників підрозділу боротьби з економічною злочинністю Ужгородського міськвідділу міліції. Після ретельної перевірки факти знайшли своє підтвердження. Отож залучившись санкцією суду, оперативники вирішили навідатися за вже знайомими адресами.

Схоже, що на візит правоохоронців 42-річний Микола не чекав. А переживати було чого. У помешканні цього ґазди був цілий цех з виготовлення коньяку. Під час обшуку «безівці» виявили та вилучили 64 пластикові та скляні пляшки різної ємності з підробленим коньяком, 300 марок акцизного збору, 2 пляшки з наклейками коньяк «Закарпатський», наповнені коричневим сурогатом, три 20-літрові пластикові каністри із залишками спирту. 

Цього ж дня санкціонований обшук провели і в 45-річного ужгородця Івана. Схоже, що цей чоловік хотів поставити виробництво дорогого пійла на широку ногу. У ході обшуку працівники ДСБЕЗ виявили та вилучили 24 акцизні марки, 17 пляшок коньяку з наклейками «Тиса», «Ужгород», «Закарпатський», 25 етикеток до коньяку «Ужгород», 120 етикеток до коньяку «Тиса», 91 етикетка до коньяку «Карпати».

Крім цього правоохоронці знайшли 199 металевих кришок жовтого кольору з написом «Тиса», 14 корків для марочних коньяків, та дві дволітрові пляшки з фальшивим коньяком. В обох випадках фальсифікований сурогат та причандалля оперативники вилучили та направили на експертизу. Наразі правоохоронці встановлюють усіх осіб, причетних до алкогольного бізнесу та інші деталі цієї справи.

Іван ЛАДЖУН, «Карпатський об’єктив» 

 

14 квітня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів