На 8 тисяч гривень «надув» шахрай літню ужгородку, яка хотіла дати хабара за сина

«У вашого сина знайшли наркотики. Йому загрожує ув’язнення. Аби владнати питання, необхідні гроші. Терміново перерахуйте 8000 гривень на вказаний рахунок, і нікому нічого про це не кажіть», - такі слова почула по телефону від незнайомця 65-річна пенсіонерка з Ужгорода.

 

«Я навіть гадки не маю, як таке трапилося зі мною. Ще кілька днів тому бачила оголошення по телебаченню про те, що в Ужгороді діють так звані телефонні шахраї, які під різними приводами видурюють гроші від громадян. Ніколи б не подумала, що зі мною теж таке трапиться», - розповіла потерпіла міліціонерам.

- Не перевіривши отриману інформацію щодо сина, потерпіла одразу зібрала всі свої заощадження і через найближче відділення банку перерахувала гроші на рахунок, якій повідомив їй шахрай в телефонній розмові, - розповідає заступник начальника міськвідділу міліції підполковник Василь Довганич. – Лише після того, як жінка переказала кошти, вона зателефонувати синові. Чоловік був здивований розповіддю схвильованої матері та повідомив, що у нього все в порядку, і ніяких проблем немає. Тоді ужгородка звернулася за допомогою до міліції. Особа зловмисника встановлюється.

Шановні громадяни! Якщо Вам зателефонують незнайомі особи і повідомлять про те, що з вашими рідними трапився подібний інцидент, не піддавайтеся впливу шахраїв. Не поспішайте перерахувати гроші на номер абонента, на телефонну картку, або віддати гроші особі, яка по них прийде — усе це різновиди вдало налаштованої схеми.

Ужгородська міліції вкотре радять у подібних випадках: зателефонуйте за номером 102 і дійте згідно інструкцій оперативного чергового. А також негайно зв'яжіться зі своїми рідними та поцікавтесь про їх місцезнаходження. Цим ви або убезпечите себе від шахраїв, або, якщо «вимагач» дійсно є працівником міліції, допоможете очистити наші лави від випадкових людей.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

 

14 квітня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів