За звіряче побиття та зґвалтування 58-річної жінки затримали нелюда з «Правого сектору»

Редакція отримала інформацію про те, що близько місяця тому за розбій і зґвалтування 58-річної жінки у селі Кам’яниця закарпатські правоохоронці затримали 24-річного молодика, який під час зізнання у злочині представився міліціонерами членом «Правого сектору».

 

У підтвердження молодик показав посвідчення та розповів про свій шлях у правий сектор і про те, чим займався у цій організації. Хлопець неодноразово судимий.

 Цей жахливий злочин було скоєно якраз на фоні «безпредєлу» і безкарності «Правого сектору» на Закарпатті з часу його створення. Якщо вдатися у хронологію, то якраз за кілька тижнів до того молодчики цієї ж організації на Закарпатті захопили дачу одіозного Віктора Медведчука, після чого, звідти зникло лише картин щонайменше на 10 мільйонів гривень. Цей факт зафіксовано правоохоронцями. Зараз ведеться слідство. Очевидці розповідають, що закарпатські правосекторівці вкрали звідти навіть кросівки Медведчука. Безкарно…

Майже за кілька днів після цього один із лідерів «Правого сектору» на Закарпатті Богдан Пилипів із побратимами вдалися до залякування та приниження журналістки, яка погодилася їм допомогти у підготуванні заяви для ЗМІ. Відповідальність за нахабство знову ніхто не поніс…

Ще за кілька днів ті ж представники «Правого сектору» місцевого розливу без суду і слідства публічно принизили, ведучи, як убивцю через усе місто, а потім мало не задушили у натовпі заступника головного прокурора Закарпаття Івана Кайла. Знову безкарно…

А публічне прив’язування скотчем до стовпа екс-керівника Чопської митниці Сергія Харченка у виконанні тих же представників ПС, взагалі облетіло увесь світ і дало привід російським ЗМІ  тиражувати повідомлення про безлади і знущання з мирного населення в Україні. Ініціатори ж такого шоу замість понести відповідальність, з того часу почали лякати всіх чиновників скотчем та публічним приниженням.

Згодом тим же скотчем погрожували і в. о. начальника УМВС у Закарпатті Василю Турдаю. Під загрозою публічного приниження через прив’язування до стовпа, його змусили написати заяву на звільнення.

Виконуючи на Закарпатті план однієї сім’ї зі звільнення у області ключових посад для людей клану, закарпатські легіні від ПС особливо не добирали слів у спілкуванні з мирним населенням, не кажучи вже про своїх соратників, котрі мали сміливість задавати незручні запитання. Так близько 1,5 місяця тому, побачивши справжню суть закарпатського ПС, організацію покинуло одразу 8 чоловік. Хлопці публічно заявили, що не будуть під диктовку Богдана Пилипіва виконувати політичні замовлення Віктора Балоги.

Отже, безкарність закарпатські правосекторівці, очевидно, стали сприймати як вседозволеність. Відтак, один із побратимів Олександра Сачка та Богдана Пилипіва, добряче випивши, напав уночі на безлюдній вулиці села Кам’яниця Ужгородського району на 58-річну жінку. Нелюд побив свою жертву, відібрав мобільний телефон і зґвалтував. Жінка дивом залишилася живою після численних ударів каменем по голові.

Як пізніше з’ясували правоохоронці, потерпіла проживає в дачному будинку у цьому ж селі. Пізно ввечері її перестрів неподалік від автобусної зупинки невідомий молодик. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння й «причепився» до пенсіонерки з пропозицією провести її додому. Потерпіла заперечувала, проте незнайомець її не послухався. Невдовзі у безлюдному місці п’яний негідник накинувся на свою жертву, наніс жінці кілька ударів каменем в скроню, після чого зґвалтував її. На додачу ще й пограбував, відібравши мобільний телефон.

Вже наступного дня ґвалтівник від закарпатського «Правого Сектору», який до речі вже двічі відбував покарання у місцях позбавлення волі, давав покази слідчим. На відео нижче добре видно його посвідчення члена ПС із особовим номером та лист-вказівку до люстрації певних людей у Закарпатті. Одразу після затримання він телефонував своєму «командиру» Олександру Сачку. Останній порадив йому ховатися а відтак тікати з області у Київ.

Та, мабуть, найбільше вражає розповідь самої потерпілої, котра за життя не знала ніякої наруги, а зараз стала жертвою нелюда. — Я не знаю, як земля носить таких людей, плачучи сказала жінка, спілкуючись зі слідчим…

Наразі Ужгородський міськрайонний суд обрав щодо ґвалтівника та грабіжника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Євген Морозов

 

 

12 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів