З мукачівськими «оленями» розмовляли ЗМІ та міліціянти

На перший раз правоохоронці обійшлись тільки попередженнями,  наступного ж, запевнили, будуть штрафувати.

 

- У пішохідну зону в`їзд дозволяється лише транспортним засобам, що обслуговують громадян і підприємства, які розташовані у зазначеній зоні, а також автомобілям, що належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні й інвалідам на авто з розпізнавальним знаком, - розповідає начальник відділення ДАІ з обслуговування м.Мукачева та Мукачівського району Томаш Дулов.

Цей профілактичний захід був ініційований керівником Мукачівського міськвідділу Віталієм Шимоняком. Його мета, в першу чергу, привернути увагу громадськості до проблеми паркування. Адже зупинка та стоянка з порушенням правил, особливо на центральній площі міста, - розповідає полковник міліції Віталій Шимоняк, - показує обличчя містян, як законослухняних громадян або навпаки, а також завдає незручностей пішоходам, серед яких є багато туристів та батьків з дітьми, дитячими візочками тощо.

Під час рейду два наряди правоохоронців відпрацьовували невелику ділянку дороги - площу Миру, яка відгороджена з боку вул.Миру та вул.Пушкіна автоматичними шлагбаумами. За словами міського голови Мукачева Золтана Лендєла, існують спеціальні чіпи для в′їзду в центр міста. Згадані пристрої були видані лише спеціальним службам: правоохоронцям, швидкій медичній допомозі, пожежникам, машинам інкасаторів банків та обмеженому колу підприємців, які працюють на території пішохідної зони, мешканцям тамтешніх будинків.

Проблемними з паркуванням в Мукачеві залишаються вулиці Возз`єднання, Миру, Духновича, Валенберга та інші. Водії часто нехтують знаками, які забороняють зупинку а тим більше стоянку вздовж доріг. Через це звужується проїжджа частина, і автомобілі їдуть по вулиці повільніше.

Сподіваємося, що проведення подібних попереджувальних заходів значно полегшить життя всім учасникам дорожнього руху та сприятиме створенню атмосфери взаємоповаги одне до одного і водіїв, і пішоходів.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

 

 

14 травня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів