Закарпатські прокурори «відбили» державні землі

За принципової позиції прокуратури 20 га землі залишилось у власності держави.

 

Прокуратура Закарпатської області добилася у суді визнання недійсним та скасування рішення сесії Верхньокоропецької сільської ради, яким остання намагалася вивести з державної власності земельну ділянку площею  близько 20 га.
 
  Сьогодні рішенням господарського суду Закарпатської області задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Агроторгового промислового підприємства радгосп-завод «Мукачівський» до Верхньокоропецької сільської ради і скасовано це рішення. Відтак, за втручання прокуратури 20 га землі сільськогосподарського призначення (ріллі) залишились у власності держави.
 
Свою позицію прокуратура області обґрунтовувала тим, що ні АТП радгосп-завод «Мукачівський» ні Верхньокоропецька сільська рада не вправі були самостійно розпоряджатися спірними земельними ділянками, які перебували у постійному користуванні цього радгосп-заводу.
 
Крім того, при прийнятті Верхньокоропецькою сільською радою рішення щодо вилучення вищевказаної земельної ділянки з користування АТП радгосп-завод «Мукачівський», проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок для її вилучення не розроблявся.                  
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

15 травня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів