Яка доля чекає на ужгородський гуртожиток, поки він знаходиться одночасно у державній і у приватній власності?

Поки триває судова тяганина, мешканці гуртожитку в Ужгороді змушені терпіти незручності.

 

Нещодавно «Ужгород» уже писав про поневіряння мешканців 126-квартирного гуртожитку на вул. Джамбула, 50, котрі вже 20 років борються за те, аби приватизувати свої помешкання.

Багаторічна війна з ВАТ «Патент», якому на початку 90-х років вдалося включити гуртожиток до свого статутного фонду, здавалося, вичерпалася, коли суд став на бік мешканців, а депутати Ужгородської міської ради проголосували за передачу будівлі у комунальну власність міста. Однак Фонд держмайна, котрий колись і допустив помилку, дозволивши «Патенту» приватизувати гуртожиток, тепер відмовляється підписувати акт прийому-передачі, мотивуючи це тим, що гуртожиток на цей час ніби одночасно перебуває у двох формах власності: державній і приватній.

Просування багаторічної справи знову зависло в повітрі, тому обурені мешканці вирішили вимагати правди у прокуратури. Днями вони прийшли під стіни установи з плакатами і перекрили автомобільний рух вулицею Уральською. Ініціативна група піднялася в кабінет до нещодавно призначеного прокурора міста Володимира Гаврилюка. Той обіцяв розібратися, запропонувавши покроковий план: вилучити з Фонду держмайна та міської ради всі матеріали, вивчити їх і до 25 травня оголосити результати перевірки.

Просили мешканці поради та заступництва і в міської влади. Кажуть: в. о. мера Ужгорода Віктор Щадей обіцяв за гуртожиток боротися. Нині міська рада вже звернулася до Господарського суду Закарпатської області з заявою про перегляд справи за виявленими обставинами. Жителі гуртожитку сподіваються, що цей процес буде в їхній справі останнім.

Тим часом, поки триває бюрократична тяганина, люди постійно відчувають незручності через відсутність господаря їхнього будинку. До проблем із водопостачанням, станом покрівлі та роботою ліфтів днями додалися і перебої з подачею електрики. Світло «вибиває» регулярно, мешканці ж від того дуже потерпають, бо всі квартири гуртожитку обладнані стаціонарними електроплитами. МРЕМ каже, що розв’язувати проблему має будинкоутримувач. Ним поки що виступає ВАТ «Патент», але він від виконання обов’язків самоусунувся.

Тетяна ЛІТЕРАТІ, Ужгород

 

22 травня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів