Жорстоких кривавих вбивць затримали на Закарпатті

Як з’ясувало розслідування, вони виявилися причетними до жорстокого вбивства та пограбування в Центральній Україні.

 

Влітку минулого року троє чоловіків напали на жителя Брусилівського району в його ж оселі та, побивши чоловіка, відібрали гроші й цінності. Упродовж року правоохоронці розшукували зловмисників по всій Україні, а затримали у Харківській та Закарпатській областях.

Нині кримінальне провадження з обвинувальними висновками направлено до суду. Про це повідомили Житомир- Онлайн в СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Троє чоловіків-заробітчан взялися допомогти одному із жителів столиці облаштувати паркан навколо його дачного будинку у Брусилівському районі, що на Житомирщині.

Господар, уклавши угоду, попросив сусіда наглянути за робітниками та залишив тому гроші, аби з ними розрахуватися. Відтак, познайомивши їх між собою, поїхав.

За кілька днів трудівники завітали до нового знайомця у гості, мовляв, їхню дружбу не завадило б скріпити спільним чаркуванням. Щоправда, грошей вони ще не заробили, відтак пригостити їх має саме 33-річний чоловік. Однак той відмовив непроханим гостям.

Наступного дня заробітчани знову навідалися до сусідньої господи, тільки цього разу вже з чітким планом – відібрати кошти, залишені роботодавцем. Заскочивши у будинок, вони почали бити чоловіка, вимагаючи гроші. Коли той знепритомнів, обшукали оселю. Їх здобиччю стали ноутбук, мобільні телефони, золотий ланцюжок, який вони зняли з потерпілого, і кошти у гривнях та іноземній валюті.

- Отримавши повідомлення про напад, міліція одразу розпочала низку заходів щодо встановлення та затримання зловмисників, - розповів начальник Брусилівського РВ УМВС України в Житомирській області Сергій Цівончук. – Слідством було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Роботу правоохоронців ускладнювало те, що всі зловмисники були приїжджими з різних регіонів України. До того ж, як згодом було встановлено, один з них, намагаючись уникнути покарання, навіть устиг змінити прізвище. Майже рік тривали оперативно-розшукові заходи, результатом яких стало встановлення місця перебування усіх трьох: одного затримали у Харківській області, ще двох - на Закарпатті.

Чоловіків було взято під варту. Нині кримінальне провадження направлено до суду.

Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

 

23 травня 2014р.

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів