За минулий рік в області зареєстровано 29 звернень з приводу жорстокого поводження з дітьми, жоден кривдник так і не був засуджений

За побиття дітей та їх розбещення закарпатців так і не засудили.

 

«За минулий рік в області зареєстровано 29 звернень з приводу жорстокого поводження з дітьми, жоден кривдник так і не був засуджений. Цей показник нижчий, ніж у 2012 році, коли аналогічних інцидентів було зареєстровано аж 56. За перший квартал цього року випадків насильства над дітьми було уже 13. Взято на облік 31 дитину, перебуває на обліку 87 дітей, які зазнали насильства», – повідомила начальник Служби у справах дітей Закарпатської ОДА Світлана Якімеліна. 

Найчастіше про насильство в сім’ї службу повідомляють правоохоронні органи. Найрезонанснішим минулого року був випадок сексуальних домагань до дитини нерідного дідуся, на відпочинок до якого відправили потерпілого. Оскільки факту зґвалтування не було, не настало й серйозної відповідальності для розбещувача. Сім’ю, в якій відбувся інцидент, визнли благополучною, проте дитина деякий час працювала з психологом. 

Світлана Якімеліна зазначила, що згідно з чинним законодавством навіть за психологічний тиск на дитину наступає адміністративна відповідальність. 

7dniv.info

 

01 червня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів