Відомий акапельний колектив виступить на Закарпатті

До Ужгорода приїжджає один із найкращих вокальних колективів сучасності.

 

Мегакрутому київському вокальному гуртові «ManSound», кращому у жанрі а капела на теренах України та в пострадянському просторі, виповнюється 20 років! Створений у грудні 1994 року, він швидко увірвався у велелюдний вітчизняний музичний простір та впевнено зайняв у ньому свою нішу.

Крок за кроком чоловічий секстет домігся заслуженої популярності й визнання. Чого лише варті звання – «Взірець вітчизняного мистецтва», «Національний культурний бренд міжнародного значення», «Гордість України»! Не менш вражаючою є географія і насиченість творчого життя гурту. За свою історію він побував на більш ніж 70 фестивалях світу: від Аляски до Камчатки, від Гонконгу до Норильська. Зрештою, і відомим «ManSound» став спочатку саме за кордоном, а не вдома. Це зараз його називають одним із кращих в Україні джазових колективів та експертом у жанрі співу а капела. Цьому передувала неодноразова участь секстету в знаковому джаз-фестивалі «Lionel Hampton Jazz Festival» (США) на особисте запрошення самого Лайонела Гемптона; номінація «Краща вокальна група» в рамках «All American Entertainment Awards» (2001, Бренсон, США); гран-прі міжнародного конкурсу акапельних груп «Vokal.Total» (2002, Грац, Австрія); нагорода «ShowBiz Award» як кращого джазового гурту України (2005) тощо.

Окремо слід сказати про фундатора колективу Володимира Міхновецького (1963—2004). Без цього талановитого композитора, співака, аранжувальника «ManSound» міг би просто не відбутись. Його попередніми успішними проектами були вокальний змішаний секстет «ДжазЕкс» та популярний дівочий квінтет «Beauty Band». Тож весь багатющий досвід і невичерпне натхнення Міхновецький вклав у своє нове творіння. Як зізнаються учасники колективу, Володині партитури для «ManSound» були такими складними, що їх не те що проспівати – зіграти з кількох спроб було неможливо. Разом з тим він умів домогтися досконалого виконання цих шедеврів, тож колектив був просто приречений на успіх. Можна лише уявити, якою трагедією стала для всіх раптова смерть Володимира Міхновецького: 40-річним він помер від серцевого нападу в готелі за кордоном. Хлопці із гурту важко пережили втрату свого лідера, але над могилою заприсяглися зберегти колектив і його високе реноме. І дотримали слова.

Сольні програми «ManSound» із захопленням приймали в Голландії, Італії, Франції, Австрії, Швейцарії, Хорватії, Словенії, Естонії, Литві, Білорусі, Казахстані, Росії, США. Віртуозне виконання творів різних жанрів, технічність та артистизм не залишають сумнівів у тому, що «ManSound» – один з найбільш яскравих вокальних гуртів сучасності.

Сьогоднішній склад колективу: Юрій Роменський, Вілен Кільченко, Сергій Харченко, Володимир Сухін (усі тенори), В’ячеслав Рубель (баритон) та Рубен Толмачов (бас). Вони жартома називають себе «Товариством з колективною відповідальністю». В пам’ять про свого лідера вони організували фестиваль «Vocal Zone» імені Володимира Міхновецького. Наразі «Vocal Zone» є єдиним акапельним фестивалем на всій території колишнього СРСР. На нього охоче з’їжджаються музиканти з усіх континентів.

У 2006 році «ManSound» записали свій варіант гімну України у джазовому аранжуванні. Останній альбом гурту, «Acapellissimo», вкотре довів, що «ManSound» є одним із найяскравіших вокальних колективів сучасності.

Отже, 5 червня на сцені Закарпатської обласної філармонії виступить легендарний гурт «ManSound»! Програму з нагоди 20-річчя своєї творчої діяльності музиканти присвячують пам’яті Володимира Міхновецького.

Прозвучать твори різних стилів – джазу, класики, народної та популярної музики. Погодьтеся, не кожного разу в одному концерті можна почути музику Мендеса і Гершвіна, Рендольфа і Стіві Уандера, вокальне виконання арії Баха і прелюдій Рахманінова, українські народні пісні та незабутню «Червону руту» Івасюка!

Підготувала

Таїсія ГРИСЬ

НЗ

 

04 червня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів