Невідомі люди намагались привернули до себе увагу понівечивши пл.Народну в Ужгороді

Протестна акція проти реконструкції площі Народної в Ужгороді таки відбулася. Активісти висадили 8 кущиків розсади, привернули до себе увагу ЗМІ та правоохоронців.

 

Анонсована у соцмережах акція протесту відбулася у п’ятницю, 13 червня. Викликана вона була невдоволенням окремих ужгородців тим, що у рамках реконструкції площі Народної там висадили троянди. Кілька активістів висадили на площі капусту, буряки і навіть фініки, мотивуючи це тим, що оскільки тут висаджують «хто що хоче», можна посадити «щось корисне для громади».

За акцією ретельно спостерігали правоохоронці.

Журналіст поцікавився, що думає про акцію протесту та протестні настрої навколо площі Народної автор проекту її реконструкції Володимир Павлей. Архітектор відповів на кілька запитань редакції. Зокрема розповів і про те, чи це троянди комусь так заважають, чи усе це просто політика.

Практика показує, що навіть такі сфери як архітектура і благоустрій є ласим шматочком. Особливо для певних політичних формувань в Закарпатті. На це звертає увагу у коментарі Володимир Павлей.

«Проти професіоналізму поперла реальна закарпатська "мафія", відомий всьому краю клан, котрий і надалі хоче впливати на політику та все, що відбувається в краї».

При цьому архітектор вкотре зауважує на тому, що щодо реконструкції рішення було правильним, бо «ужгородцям оновлена Народна подобається значно більше за попередній "пустир", "пасовисько" чи "шедевральний зелений прямокутник". А авторитети з Чехії та Словаччини, куди звертались опоненти, зокрема і віце-Прем'єр-Міністр Словаччини Мирослав Лайчек схвально оцінили проект.

А учасникам акції протесту Володимир Павлей відверто співчуває.

«Нічого окрім співчуття до жалюгідної ролі та участі людей, котрі втягнуті у це глупе протистояння, бути не може у здравомислячих людей. За цих обставин мушу зазначити, що організація і стимулювання подібних акцій, як вчорашня провокація, є ганьбою для нашого краю і недолугою спробою завадити без сумніву хорошій і позитивній справі на благо громади з чисто політичних мотивів».

На останок архітектор додав, що вже цього літа Народна площа набуде того вигляду, який вона мала на проекті.

«Сподіваюсь, що ще цього літа ми всі побачимо завершену чудову оновлену площу, підлаштуються й усунуться недоліки, що виникли від просідання бруківки місцями. Оплачено вже й обладнання фонтану. Залишилося його лише змонтувати. Маю надію, що у нового керівництва нашого краю та міста, у серйозних ділових людей, підприємців буде можливість довести цю благородну справу благоустрою до логічного кінця.

Крупка і шановний Президент Томаш Масарик були б задоволені цим рішенням, я цьому не сумніваюсь», - резюмував Володимир Павлей.

 

14 червня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів