Нова влада перерозподіляє власність: син Порошенка стане Курченком «номер два» - експерт

26 санкцій українського уряду проти Росії є дуже жорсткими, але водночас неадекватні з точки зору економічного характеру.

 

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Це не боротьба з Росією. Відбудеться звичайний переділ власності. У нас є багато олігархів, які хочуть привласнити те, що належало іншим олігархам. Цього хочуть ті, які зараз отримали доступ до влади. Найімовірніше, під виглядом санкцій буде переділ власності між бізнесом. Підприємства, які належали колишній владі, намагатимуться відібрати. Все це робитиметься під прикриттям боротьби з Росією. Наприклад, скажуть, що якась власність пов'язана з тероризмом. Фактично зараз повертаємося на початок 1990-х років, коли ділили власність Радянського Союзу. А зараз ділитимемо власність олігархів, яку ті отримали після розпаду Союзу", - додав він.

За його словами, кожна нова влада перерозподіляє власність.

"І це непогано. Таке бажання є і в чинних керівників. А Росію використовуватимуть як щит. Син Порошенка стане таким собі Курченком номер два, отримає й Коломойський. Урядові санкції дають надмірні повноваження по переділу активів, зокрема, впливу на пресу — зможуть позбавляти ліцензій рішенням президента. Європа, коли вводила санкції проти Росії, єдине, що обмежила — заборонила європейським компаніям купувати акції російських банків. А наші санкції направлені, щоб забирати та конфісковувати активи, ліцензії", - зауважив Охріменко.

Він вважає, якби Україна хотіла впроваджувати санкції, треба використовувати європейський, американський досвід.

"Санкції повинні наносити шкоду російській економіці. Наприклад, встановити більше мито на товари, які надходять з Російської Федерації. Як варіант — ввести обмеження на інвестиції з України в Росію, заборонити нашим компаніям купувати їхні акції, видавати та розміщати кредити в Росії", - наголосив експерт.

Автор: Оксана СМОЛА

 

14 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів