Закарпатців «убиває» майонез та кетчуп (відео)

Лише чверть виготовленого майонезу безпечна для вживання. Виробники "махлюють" як з рецептурою, так і з пакуванням.

 

В Україні цілком законно можна виготовляти майонез без яєць, хоча рецептура продукту передбачає їх використання, йдеться в сюжеті "Території обману".

За останніми дослідженнями центру незалежних споживчих експертиз лише два з восьми виробників майонезу в Україні – якісні. Решта грішать по-різному – одні використовують консерванти, а інші отруйний бензопірен, який може викликати захворювання на рак та навіть мутації.

Небезпеку в собі несе і упаковка продукту. Вона складається з кількох шарів, найважливіший з яких внутрішній - він контактує із продуктом. Якщо в середині упаковка така сама, як і ззовні, то вона зроблена зі звичайного поліетилену, а це загрожує інтоксикацією та харчовим отруєнням.

Якщо пакування всередині сріблясте, то тоді внутрішній шар може бути виготовлений з додаванням алюмінію, а для з'єднання цих шарів часто використовують клей з великою дозою небезпечної хімії.

Окрім небезпек для здоров'я, упаковка майонезу несе небезпеку і для гаманця. За результатами експерименту, у якому намагались вичавити продукт з упаковки до останньої краплі, виявилось, що у 4 банках лишається 67 грамів, а в м'яких тюбиках і того більше. На цій маленькій різниці виробники економлять мільйони. З найменшої партії упаковок – це сто тисяч тюбиків – зекономленими грамами можна наповнити ще триста упаковок.

 

 

05 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів