Як правильно підібрати шампунь

Від чого зазвичай залежить вибір товару? Насамперед, від реклами і гарної упаковки. Але ж ми добре знаємо, що не все розрекламоване і тим паче у блискучій обгортці є якісним.

 

Це слід запам'ятати і під час купівлі шампуню. Взагалі, цей засіб гігієни має бути суто індивідуальним. Перше, що потрібно знати при виборі шампуню, - це тип волосся. Наприклад, якщо волосся тонке, то можна сміливо купувати шампунь для об'єму, для густого волосся підійде зволожуючий шампунь.

Різні шампуні - різні властивості.

Багато шампунів, буває, не виправдовують своїх властивостей. Можливо, такий товар просто не підходить, бо робить волосся сухими або навпаки — жирними. У цих випадках необхідно припинити використання шампуню і промити голову спеціальним засобом, що очищає. Очищаючі шампуні необхідні для фарбованого волосся, особливо висвітленого або після хімічної завивки. При цих процесах волосся дуже ослаблене, його структура пориста, тож у волокнах затримується більше шкідливих токсичних речовин, ніж натуральних. Термін придатності для шампуню не важливий.

Але при виборі цього миючого засобу таки варто звертати увагу на термін. Ну, хоча б тому, що зіпсований шампунь особливої шкоди волоссю не завдасть, але й користі теж не принесе. Після закінчення терміну в будь-якому, навіть найдорожчому шампуні, втрачаються всі його корисні властивості. Що вартості, то якість шампуню не залежить від його ціни, а від складу і виробництва.

Хімічний склад.

Вибираючи шампунь, потрібно також звернути увагу на його хімічний склад. Звичайно, хімічна формула, вказана на упаковці, пересічним громадянам нічого не скаже. Але існує ознака, за якою завжди можна оцінити якість того чи іншого шампуню. Основною діючою речови-кожного шампуню детер №ИТ _

поверхнево-активна речовина (ПАР), яка при змішуванні з водою та повітрям і призводить до появи миючої піни. Прикро, але у складі більшості шампунів, що є на попицях магазинів, використовується максимум третій-четвер-тий за якістю детергент, а в деяких, навіть дуже розрекламованих — п’ятий-шостий. А от перших двох за якістю компонентів у складі таких миючих засобів рідко коли можна побачити. Основним недоліком найменш якісних найдешевших детергентів є дерматологічна жорсткість — вони роблять волосся сухим і ламким, висушують і подразнюють шкіру голови. Тож якщо після миття голови волосся стало легким і пухнастим, радіти не варто — це означає, що було використано дешеву ПАР, яка надто знежирила волосся й шкіру.

Uzhgorod.net.ua

 

18 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів