Чим і за скільки трапезують закарпатські обранці в парламентській їдальні
Чим годують народних обранців, які приймають доленосні для країни рішення, дізнавалися журналісти прямо в їдальні ВРУ.
Як розповіла шеф-кухар їдальні Верховної Ради Тетяна Бородавко: "сьогодні Бог послав народним обранцям та їхнім гостям борщ з м'ясом за 11,71 грн, картоплю з грибами (12,82), биток з філе щуки (16,14), а також відварений рис (2,81) і каші – пшоняну з молоком (5,48) і гречану (3,35)".
Незважаючи на океан інфляції, що вирує навкруги, закриті відомчі їдальні залишаються островами цінового раю. Поїсти тут можна на третину, якщо не вдвічі дешевше, ніж у столичних фастфудах. Секрет «комунізму» – у мінімальній націнці на готові страви, кажуть співробітники їдальні.
«До ціни продуктів додаємо 25%, – розповідає головний технолог парламентської їдальні Надія Замковенко. – Це мінімум, який іде на зарплату персоналу».
Українські парламентарії довіряють лише власним кухарям – про це свідчить стаж співробітників їдальні ВР, які працюють тут по 20 років, пише журнал Корреспондент. Щоб потрапити в ближнє коло, блат і рекомендації не потрібні, стверджує Замковенко. Нових співробітників їдальня набирає за оголошеннями, через центр зайнятості або відбирає зі студентів кулінарних училищ, які проходять тут практику. Однак і оновлюється колектив нечасто – звідси, за словами співробітників, йдуть тільки на пенсію. Із залу їдальні можна спостерігати роботу кухарів, які чаклують над їжею, – майже як у концептуальних ресторанах. Однак на виході – прості домашні страви. При цьому потенційно кухарі можуть їх приготувати близько 700 найменувань, а також 150 видів кондитерських виробів, рецепти яких випитують навіть ресторатори. Якщо відвідувач, показуючи на котлету, попросить таку саму, але без панірування, через кілька хвилин він отримає замовлення.Uzhgorod.net.ua
До цієї новини немає коментарів