Як закарпатським лісокористувачам потрапити на аукціони із закупівлі необробленої деревини

Для участі в аукціоні суб’єкти господарської діяльності Закарпаття зобов’язані подати відповідні документи. 

 

Пунктом 1 наказу Державного комітету лісового господарства України від 19.02.2007 року № 42 затверджено Положення про організацію та проведення та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини, яке регулює порядок реалізації усієї необробленої деревини.

Дане Положення передбачає порядок реалізації необробленої деревини через аукціони на базі товарних бірж, з якими продавцями укладено відповідний договір про проведення аукціону.

Продавцями на аукціоні виступають постійні лісокористувачі, які здійснюють заготівлю деревини на території України в порядку, встановленому законодавством. У свою чергу, покупцями можуть бути суб’єкти господарської діяльності незалежно від форм власності, резиденти України. Положення передбачає, що закупівля деревини може відбуватися виключно для забезпечення потреб власного деревообробного виробництва.

Для участі в аукціоні суб’єкти господарської діяльності зобов’язані подати відповідну заяву, а також додатковий перелік документів, які доводять обґрунтованість заявки, зокрема, довідку щодо обсягу фактично переробленої деревини за попередній квартал.

Кількість пропонованої на продаж деревини регламентується пунктом 2 Положення і передбачає виставлення на аукціон усієї необробленої деревини в обсязі квартальної заготівлі постійними лісокористувачами.

Відповідно до пункту 2.9 Положення, ціни на аукціоні формуються вільно без надання переваги будь-яким учасникам торгів задля забезпечення ринкового підходу в її утворенні.

 

16 березня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів