На одинадцятій - прокол. Закарпатські митники «прикрили» європейцю бізнес

Документи на керування легковиком, на якому до України в'їжджав іноземець, були сфальсифіковані.

 

Подія сталася напередодні в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС. Заїхавши легковим автомобілем «FIAT SKUDO» на митний пост «Ужгород», європеєць, який прямував до України в приватних справах, подав до огляду документи на переміщення авто. Серед них: свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та доручення на право користування транспортним засобом, видане власником автомобіля, виготовлене на бланку польського підприємства та засвідчене підписом керівника.

Під час митного контролю у працівників митниці виникли сумніви щодо достовірності доручення на право користування транспортним засобом. Прийнято рішення надіслати запит для встановлення оригінальності документа на адресу директора польського підприємства, від якого надійшла офіційна відповідь – доручення є повністю підробленим.

Таким чином, вказані дії іноземця є правопорушенням, що кваліфікується за ознаками ч. 1 ст. 483 МК України. Стосовно громадянина складено протокол. Предмет порушення митних правил – автомобіль «FIAT SKUDO» – вилучено. Наразі його вартість встановлюється.

Разом з тим, за допомогою єдиної автоматизованої інформаційної системи (ЄАІС) Держмитслужби України встановлено, що цей громадянин-іноземець ввіз на територію України ще 10 автомобілів. Після чого вони були передані у користування іншим особам за грошову винагороду.

Зараз ці транспортні засоби перебувають на території України. В митні органи із заявами про продовження терміну перебування авто на території України ніхто не звертався.

Стосовно громадянина, який вчинив митні правопорушення, складено протоколи та будуть застосовані штрафні санкції, повідомили з відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

 

20 березня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів