Закарпатських водіїв попереджають про «лівий» 95-й бензин зі шкідливими домішками!

В основному добавляють шкідливі домішки, причому можуть робити на бензовозі перед розливом на АЗС. І це ніхто не може проконтролювати...

 

У країні налагоджена ціла схема підробки бензину, коли з бензину нижчого сорту за допомогою дешевих домішок виготовляють паливо високого ґатунку.

Експерти наголошують: домішки не покращують якість бензину, а негативно відображаються на роботі авто і навіть можуть призвести до аварії на дорозі.

Так, один з український телеканалів оприлюднив результати журналістського розслідування, в ході якого було вияснено, що 80-ий бензин не відповідає затвердженим нормам якості. Більше того – з нього кустарними методами виготовляють 95-ий і потім продають на АЗС по відповідній ціні. З 5 каністер 95-го бензину, відібраного на різних заправках, тільки три відповідали всім нормам якості. В інших речовинах, які гордо іменують бензином, були виявлені домішки важких смол.

Експерт Леонід Косянчук, який очолює асоціацію «Об’єднання операторів ринку», говорить: «Першим, хто вступає в боротьбу з поганим паливом - сітки бензонасоса, далі паливні фільтри, форсунки. Є паливний бак, трубопроводи, камери згоряння. Заміна такого агрегату - від тисячі євро для авто середнього класу». В одній із каністер в ході проведених аналізів було виявлено, що 95-ий бензин – насправді 92-ий, хоча ціна на перший значно вища. Якщо водій заправить своє авто таким паливом, то на високих обертах двигуна може трапитися аварія на дорозі через несправність агрегату.

Бензин підробляють по різному. В основному добавляють шкідливі домішки, причому можуть робити на бензовозі перед розливом на АЗС. І це ніхто не може проконтролювати.

«Близько двадцяти відсотків бензину взялося з нізвідки», - стверджує аналітик нафтогазового ринку Сергій Куюн, аналізуючи показники поставок бензину імпортерами та виробниками в Україну за минулий рік.

Нагадаємо, в Україні за тиждень бензин А-95 подешевшав в середньому на 10 коп. за літр.

 

06 квітня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів