Хто не хоче дізнатися правду про смертельний наїзд автівкою на Хресну ходу?

Трагедія зі смертельними наслідками трапилася біля села Глибоке Ужгородського району у листопаді минулого року. Тоді, з вини лікарки Наталії Балаж, яка п'яною кермувала в авто, загинули 2 прочан.

 

Мукачівська лікарка, що п’яною кермувала автомобілем, ніяк не дочекається свого вироку. Дії Наталії Балаж кваліфікують за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть 2 і більше осіб). Тим часом, свідки у справі, зокрема, інспектори ДАІ, кілька разів поспіль не з'являлися на процес.

Як відомо, трагедія зі смертельними наслідками трапилася біля села Глибоке Ужгородського району у листопаді минулого року. Тоді, з вини лікарки Наталії Балаж, яка п'яною кермувала в авто, загинули 2 прочан.

Так, дорогою з Ужгорода до Свято-Успенського жіночого монастиря, що в с.Домбоки Мукачівського району, ішла Хресна хода, участь в якій взяло близько 300 прочан. Колону з обох сторін супроводжували працівники ДАІ на автомашинах із проблисковими маячками. У судовому засіданні це підтвердив і свідок Юрій Шанта. Лікарка за кермом своєї "Toyota Corolla" на великій швидкості наздогнала колону вірників. Першим під колеса іномарки потрапив 49-річний чоловік, житель Ужгорода, який трохи відстав від загальної групи. Це стало для нього фатальним, чоловік загинув на місці пригоди. Підімнувши нещасного, машина полетіла далі, просто на людей, попутньо врізавшись у службове авто ДАІ, яке спроводжувало процесію. Врізавшись у нього, злощасна «Тойота» проїхала ще кілька метрів, травмувавши декілька чоловік. Травми отримали й двоє співробітників ДАІ, що перебували в автомобілі.

Прикро, але на кілька судових засідань, що вже відбулися, ніяк не можуть з’явитися очевидці і свідки трагедії. Головуючий на процесі суддя Ужгородського міськрайонного суду Олег Придачук зауважив, що самі міліціонери умисне затягують процес. Також правоохоронці не застосовують примусовий привід для своїх колег. Приміром, на кілька судових засідань ніяк не може з’явитися і одіозний речник начальника УМВС України у Закарпатській області Олег Подебрій, також не з'являються й інспектори Носов, Голубка, Присташ та інші.

Наступне засідання перенесено на 30 квітня цього року. Суддя має надію, що прокуратура зреагує належним чином і таки змусить свідків прийти на засідання, повідомляють в ГО "Спеціальний контроль".

 

15 квітня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів