Кримінальна трійця «промишляла» різнокаліберним «металом»

Ясна річ — краденим, в тому числі й каналізаційними люками.

 

Троє ужгородців поцупили з вулиці Собранецької  кришку каналізаційного люка. Проте злодіїв спіймали міліціонери Державної служби охорони, які саме здійснювали патрулювання.

Зловмисники завантажили ввечері арматуру та крадений каналізаційний люк в автомобіль «Хюндай». Проте вже за кілька хвилин крадії опинилися в міськвідділі міліції. За даним фактом розпочато слідство.

Проблема викрадання люків в Ужгороді, на жаль, актуальна вже багато років поспіль.

- Зараз у місті не вистачає близько сотні люків. І винні в цьому, насамперед, ось такі крадії, – каже Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов. – Тож я вдячний працівникам Держохорони за те, що вони затримали викрадачів люків.

Зазвичай злодії, здаючи крадене на металобрухт, отримують мізерні гроші. А для Ужгорода створюють великі проблеми. По-перше, є небезпека, що якийсь пішохід впаде в яму й покалічиться. Або водій поб’є машину. По-друге, на заміну люка з міського бюджету йдуть чималі гроші. За словами мера Ужгорода, чавунний люк коштує близько 1700 гривень, ще близько 200 гривень потрібно, щоб його встановити.

Працівники ДСО й далі виявлятимуть таких «бізнесменів», запевнив начальник УДСО при УМВС області Андрій Литовченко. Люди повинні знати, що за такі злочини доведеться відповідати, й за кілька гривень, зароблених на краденому, можна «сісти», повідомили в УДСО при УМВС України в Закарпатській області.

 

19 квітня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів