Закарпатці, пильнуйте на ринках: вилучено понад 500 тонн зараженої угорської курятини!

У Генпрокуратурі стверджують, що затримано всю партію небезпечної продукції.

 

Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ст. 227, ч. 1 ст. 366 КК України за фактом введення в обіг на ринок України зараженого сальмонельозом м’яса курятини.

Встановлено, що службовими особами підприємства ввезено на митну територію України велику кількість м’яса курятини виробництва Угорщини, для здійснення ветеринарно-санітарного контролю були відібрані зразки продукції, в яких виявлено збудників лістеріозу та сальмонельозу.

В подальшому посадовими особами імпортера підроблено офіційні документи та вчинено спробу провезти неякісну продукцію на територію України з метою збуту під виглядом продукції місцевого виробника.

Проведеними слідчими діями Генеральної прокуратури України встановлено місцезнаходження всієї партії небезпечної продукції та з метою попередження потрапляння її споживачам, накладено арешт на 535 тонн м’яса курятини до вирішення питання про знищення у встановленому порядку.

Досудове розслідування триває, повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

 

06 травня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів