Закарпатський парламентар розсекретив, чому президент відмовляється від воєнного стану

Так прокоментував ЗМІ закарпатський нардеп-"ударівець" Валерій Пацкан.

 

"Але президент у нас на фракції нагадував, що він був проти запровадження воєнного стану, коли йшли президентські вибори, потім - парламентські. Зараз має таку саму позицію, враховуючи наближення місцевих виборів. Бо якщо ми хочемо перезавантаження та змін у державі, повинні провести їх у найкоротші терміни", - зауважив він.

Пацкан нагадав, що парламент прийняв новий закон про воєнний стан через те, що попередній застарів.

"Той закон був написаний у 2000 році. Він був досить жорстким, бо писався на пострадянських шаблонах. Ми прийняли новий, тому що якщо в країні буде повномасштабна війна, всі повинні будуть виконувати умови воєнного стану. Хоча виникає багато спірних запитань. Наприклад, віддавати своє майно у разі загрози. Особисто я віддам своє майно на Закарпатті, якщо буде така необхідність. Я прекрасно розумію, що краще зупиняти війну зараз там, де вона є", - зауважив політик.

Пацкан зізнався, що не хоче, щоб цей закон запрацював, однак приймати його було необхідно.

Нагадаємо, що 12 травня цього року парламент ухвалив закон про правовий режим функціонування держави у разі запровадження воєнного стану, скасувавши закон "Про правовий режим воєнного стану" від 2000-го року.

 

14 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів