Чисті чи забруднені прикордонні води, скажуть міжнародні фахівці

Після ретельного аналізу відібраних проб у річках Уж, Латориця та Тиса.

 

На виконання Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки про водне господарство на прикордонних водах, (14.06.1994, м.Братислава) 19-20 травня 2015 року спеціалістами Держекоінспекції на території Словаччини проведено спільні відбори проб поверхневих вод на прикордонних водотоках річок Уж (створ Сторожниця/Пінковце), Латориця (створ Страж/Лелес) та Тиса (створ Чоп/Мале Тракани), р. Улічка (створ держкордон) та р. Ублянка (створ держкордон/Под Убльою).

Проби поверхневих вод у контрольних створах відібрано відповідно до Інструкції відбору проб, аналізу і визначення якості води на українсько–словацьких прикордонних водотоках (Протокол ІV засідання Українсько-словацької комісії по прикордонних водах, 9-12 грудня 1997 року, м. Братислава).

Інструментально-лабораторні вимірювання вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах виконуватимуться спеціалістами Держекоінспекції у Закарпатській області та Кошицької філії Словацького Державного водогосподарського підприємства. Результати проведених вимірювань вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах будуть використані при проведенні оцінки якості вод транскордонних водотоків.

 

21 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів