Закарпатці, не допускаймо лісових пожеж!

Лісова пожежа - це страшне лихо. 

 

Окрім втрат вартості самої деревини, витрат на гасіння пожеж, сюди можна віднести втрати від зниження кількості кисню, фітонцидів, що виділяються лісом, погіршення якості, стану лісів, непридатність для використання їх в рекреаційних цілях та ін. Лісові пожежі знищують звірів, що живуть в лісах, і птахів. Пожежі у природних екосистемах несуть величезні економічні і екологічні втрати, адже щоб виростити лісові насадження, потрібно кілька десятків років.  

З настанням літа на Закарпатті традиційно розпочинається сезон масового відпочинку людей – канікул та відпусток, коли тисячі людей перемістяться з міст та селищ у зелену зону, що теж посилить пожежну загрозу лісам. Аби уникнути пожежі, слід пам'ятати, що розкладати вогнища й застосовувати відкритий вогонь у лісі забороняється! За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалахнуло велике полум'я, особливо у хвойному лісі.  

Для недопущення пожеж у екологічних системах, закарпатські екологи вкотре закликають краян дотримуватись правил поведінки в лісі та бути обережними у поводженні з вогнем.

 

26 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів