Каміння для акваріума виявилося бурштином. Закарпатські митники провели вилучення

Протягом кількох днів це вже друга спроба контрабанди дорогоцінного каміння через західні кордони України,  виявлена митниками краю.

 

Сьогодні на митному посту «Дякове» Закарпатської митниці ДФС в громадянина України працівники митниці знайшли приховані 5 кг бурштину. Українець їхав у приватних справах в Румунію на автомобілі «VOLKSWAGEN PASSAT”, з реєстраційним номерним знаком Польщі.

Для проходження митного оформлення громадянин обрав смугу руху спрощеного митного контролю – «зелений коридор». Працівники митниці прийняли рішеня провести поглиблений митний огляд авто з метою можливого виявлення прихованих товарів та предметів.

Перед початком проведення митного контролю громадянин усно заявив, що в його автомобілі товари та предмети приховані від митного контролю, або такі, які заборонені до вивезення з України, відсутні.

Проте, в ході проведення поглибленого огляду автомобіля, у металевій каністрі ємністю 10 літрів було виявлено прихований від митного контролю товар – речовину природного походження жовто-коричневого кольору з різними відтінками, в діаметрі від 5 мм до 30 мм, а саме – бурштин.

У своєму поясненні громадянин України зазначив, що бурштин попросив перевезти через кордон його знайомий, і сказав, що це каміння для акваріума.

Вартість вилученого товару потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта. Дії громадянина мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі складено протокол про порушення митних правил, а бурштин – вилучено, повідомили з відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

 

27 травня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів