В Ужгороді орудує зухвалий грабіжник, який зненацька нападає на маленьких дівчаток!

Вчора в Ужгороді трапилася подія, про яку не можу не розказати. У моєї доньки просто на вулиці невідомий зняв золоті сережки з вух і втік.

 

Донька, разом із сусідською дівчинкою (обом по 7 років), гралися у дворі квартирного будинку. Потім, отримавши дозвіл від батьків, пішли до магазину за цукерками. АВС знаходиться поруч, діти туди ходили вже не одноразово. Щойно отримали гроші, вийшли з двору. Але за кілька хвилин дівчата повернулись зі сльозами на очах, кричали, що «дядя вкрав у мене сережки».

Сусід вибіг на вулицю на пошуки хлопця, однак зрозуміти, куди той втік, не вдалося. Діти були у шоковому стані, точно сказати у що був вдягнений і куди побіг, теж не могли. Вже потім вони розповіли, що чоловік був у спортивній кофті з капюшоном і спортивних штанах сірого кольору. На питання, як зняв, моя донька відповіла: «Запитав, чи не болять мене вушка, ніби просто хотів подивитися, а сам розстебнув застібки і втік».

Інша дівчинка відбулася переляком, її він не чіпав. На щастя, і моя донька не зазнала фізичного насилля. Просто не встигла зорієнтуватися. Звісно, вимагати від 7- річних дівчат бути уважними і бити на сполох, щойно підходить хтось незнайомий, не завадить. Але, варто зрозуміти, що у дітей шок – подібна ситуація з ними вперше.

На місце злочину приїхала міліція. Треба зауважити, кілька десятків працівників різних відділів – у справах неповнолітніх, карного розшуку, група захоплення і, звичайно, чергові цього дня. Відібравши пояснення і опитавши дітей і свідків, пообіцяли впіймати злочинця.

Вже сьогодні справа отримала продовження. Свідкам (а це були контролери), які бачили злочинців, запропонували впізнати їх з-поміж міліцейської фотобази. Однак, після перегляду фотокарток кількасот злочинців, впізнати того самого, майже нереально. Варто додати, що у базі правоохоронців близько 15 тисяч фото. Вже за кілька хвилин перегляду, всі вони – ніби одне лице.

Не вчорашнім грабіжником виявився і молодик, ромської національності. Впізнати у ньому злочинця запросив оперативник. За його словами, саме цей хлопець скоїв подібний злочин тиждень тому. Відповідне зафіксувала камера спостереження. Але він не причетний до по грабунку моєї доньки. Не впізнали у ньому «вчорашнього дядю» й самі дівчата. Кажуть, він був смуглявий, але не темношкірий.

Бачу, що міліція б рада допомогти. І то радше, бо самі мають дітей. Але поки що справа має статус «глухаря» чи «висяка». Знайти справжнього злодія важко – камери спостереження у дворі відсутні, таксисти, які теоретично могли б бачити хлопця, нічого не знають. А свідчення дітей, - маловагомі для слідства.

За цей тиждень поблизу ЗОШ №4 крадіжка золотих виробів у дівчат-першокласниць – вже четверта. Скільки їх по місту, мені не відомо.

Батьки, бережіть своїх дітей, особливо дівчаток, і пильнуйте їх! А правоохоронці, сподіваюся, свої обов’язки виконають у повному обсязі.

Євгенія Фанта для Uzhgorod.net.ua

 

 

27 травня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів