Три боєприпаси часів Другої світової вилучили в Ужгороді (ФОТО)

На небезпечну знахідку натрапили робітники під час викопування котловану для створення штучного ставка.

 

10 червня на території одного з дачних масивів Ужгорода виявили одразу кілька вибухонебезпечних предметів. О 13:20 до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення про знайдені на приватній території боєприпаси часів Другої світової війни. На небезпечну знахідку натрапили робітники під час викопування котловану для створення штучного ставка.

Фахівці групи піротехнічних робіт, які прибули на місце події, обстежили територію довкола місця знахідки й вилучили з землі три ВНП – артилерійський снаряд калібром 152 мм, артснаряд калібром 122 мм та гранатометний постріл. Крім цього, у ґрунті знаходилися 10 використаних гільз від артилерійських снарядів. Вибухонебезпечні предмети транспортували на військовий полігон у с. Оріховиця, де о 18:10 знешкодили.

Рятувальники закликають закарпатців! У разі виявлення підозрілих металічних предметів, схожих на вибухонебезпечні, не чіпайте їх і не пробуйте самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість позначте місце знахідки, повідомте про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або ж зателефонуйте до служби порятунку за номером 101, повідомили з Управління ДСНС у Закарпатській області.

 

11 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів