Лицедій зі Срібної Землі — у трійці найуспішніших акторів

Угорський національний театр висунув актора із закарпатського м.Берегово Кріштана Аттілу на нагороду Косаша Аттіли.

 

Закарпатський актор в останній частині голосування потрапив у трійку найуспішніших учасників. Його суперниками є такі не менш відомі митці, як Кішш Марі, член трупи Театру імені Вереша Шандора в Сомботгеї, та Мейсарош Тібор, актор Дебреценського національного театру імені Чоконаї.

Кріштан Аттіла до 2006-го року був членом Берегівського угорського національного театру імені Дюли Ійєша, потім перейшов до Дебреценського національного театру імені Чоконаї, а з 2013-го року став актором Угорського національного театру. В останніх двох сезонах працював з грузинським Доіашвілі, з румунським Пуркарете, з російським Рижаковим, та з багатьма такими угорським режисерами, як Галамбош Питер, Кінчеш Елемир, Сабов K. Iштван, Віднянські Аттіла та Жотер Шандор.

Кріштана Аттілу на берегівській сцені ми могли бачити в таких п’єсах, як «Три сестри», «Декамерон», «Дороття», «Карньони» і «Тотик».

Нагороду імені Косаша Аттіли в 2008 р. отримав Сарваш Йожеф, в 2009 р. – Немеш Левенте, в 2010 р. – Матрої Ласло, в 2011 р.— Мучі Золтан, в 2012 р. – Баньої Келемен Барна, в 2013 р. Борович Томаш, а минулого року – Нодь Алфред, пише Kárpátalja ma.

Голосувати за акторів можна ТУТ з 1 червня до 31 липня.

 

14 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів