Закарпатська Феміда «наїхала» на прокурорів через столичних шефів...

Печерський районний суд Києва задовольнив скарги закарпатських суддів на бездіяльність прокуратури.

 

Печерський районний суд міста Києва розглянув у відкритому судовому засіданні скарги суддів Апеляційного суду Закарпатської області – Лілії Симаченко та Наталії Мишинчук на бездіяльність Генерального прокурора України Віктора Шокіна щодо невнесення до ЄРДР відомостей про вчинення прокурором Закарпатської області Володимиром Янком кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 364 та ч.2 ст. 376 КК України. 

Нагадаємо, що в поданих суддями Генеральному прокуророві заявах йшлося про те, що прокурор Закарпатської області п. Янко, зловживаючи своїм службовим становищем в особистих інтересах та в інтересах підлеглих, з метою  відвернути увагу від непрофесійних дій працівників прокуратури, від умисного затягування ними процедури прийняття судом справи до свого провадження та у вимаганні продовження строку тримання обвинувачених під вартою в позазаконний спосіб, шляхом погроз висуненням підозри в злочині, передбаченому  ст. 375 КК України, вчинив тиск на суддів та,  знаючи, що ухвала апеляційного суду, якою  скасовано ухвалу суду першої інстанції про повернення обвинувального акта прокуророві не може бути предметом кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України, здійснив ці погрози і вніс до ЄРДР відомості про вчинення суддями такого кримінального правопорушення та дав офіційний коментар про доведеність винуватості суддів.

Утім, Генеральний прокурор відомості про такі дії прокурора Закарпатської області всупереч вимогам  ст. 214 КПК України  та п. 1.4. Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, - до ЄРДР не вніс.

В судові засідання з розгляду  скарг суддів на таку бездіяльність Генпрокурора представник Генеральної прокуратури України не з’явився, хоча про дату, час та місце слухання ГПУ була повідомлена у відповідності до чинного законодавства.  Печерський районний суд міста Києва, розглянувши скарги та дослідивши матеріали, долучені до них, дійшов висновку про їх обґрунтованість і зобов’язав Генпрокуратуру України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 364 та ч.2 ст. 376 КК України, вчинені прокурором Закарпатської області, повідомили з прес-служби апеляційного суду Закарпатської області.

 

 

15 червня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів