Закарпатські, словацькі та угорські пісні звеселяли народ у Ратуші в Кошіце (ФОТО)

На заключному Гала-концерті учасників Міжнародного фестивалю місцевих телестудій «Золотий Жебрак».

 

17 червня в м. Кошіце відбувся заключний день Міжнародного фестивалю місцевих телестудій «Золотий Жебрак». За підтримки міністерства закордонних справ Словацької республіки та особисто Мирослава Лайчака, фестиваль має на меті висвітлення соціально-побутовх проблем держав світу таких як Туреччина, Англія, Швейцарія, Франція, Сербія, Італія, Україна  та ін..

 Цього разу вперше фестиваль завітав до України, а саме на Закарпаття, де відбувався перегляд фестивальних фільмів.

Культурну програму для іноземних журналістів забезпечили два колективи Ужгородського районного будинку культури. Це народний інструментальний ансамблю «Рапсодія», керівник Леся Дубенко та вокальний ансамбль «Арніка», керівники Леся Дубенко та Софія Рябець.

На запрошення організатора фестивалю Єви Декановської, почесного Консула Словацької республіки в Сербії, ці колективи були запрошені на Гала концерт, що відбувся в  Кошіце в Історичній ратуші, що знаходиться в старому центрі цього міста. З радістю демонстрували своє мистецтво наші артисти, граючи та співаючи закарпатські, словацькі та угорські пісні, за що отримували найвищу глядацьку нагороду – бурхливі оплески.

Леся Дубенко

 

22 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів