Купу озброєння знайшли під час обшуків в офісі та представників ДУК ПС в Ужгороді

Про це розповів заступник начальника управління з розслідування особливо важливих справ Володимир Гаврилюк, повідомляє сайт Генеральної прокуратури.

 

За його словами, під час обшуків у приватних помешканнях учасників  Добровольчого корпусу «Правий сектор» (ПС) та в офісі організації в Ужгороді «виявлено та вилучено сотні патронів калібру 7,62 мм, предмети, схожі на прилад нічного бачення, магазини до автоматичної зброї, 5 гранат РГД-5, 2 гранати Ф-1», та «предмети, схожі на гвинтівку KRAL калібру 4,5 мм. з оптичним прицілом, автомат АКСУ-74».

Також у прокуратурі повідомили, що зараз встановлено особи 12 членів ПС, які брали участь у конфлікті 11 липня. Четверо з них затримані.

«На даний час щодо 3 осіб судом задоволено клопотання слідчих і обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави, щодо 1 особи на даний час клопотання розглядається», - повідомив Гаврилюк.

Нагадаємо, 11 липня вдень у Мукачевому виникла стрілянина між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя.  Внаслідок інциденту є щонайменше троє загиблих і 11 поранених. Ймовірно, конфлікт виник через контроль над контрабандними потоками в регіоні.

Прокуратура кваліфікувала стрілянину в Мукачевому як теракт.

Бійці «Правого сектора», причетні до інциденту, забарикадувалися в лісі. Двох бійців «Правого сектора», за останніми даними, з кульовими пораненнями переправили до Ужгорода і там їх прооперували.

У зв’язку з перестрілкою у Мукачевому прокуратура розпочала розслідування за фактом створення злочинної організації та тероризму.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак гарантував справедливий розгляд ситуації в Мукачевому, якщо всі бійці «Правого сектора», які взяли участь в інциденті, здадуть зброю і почнуть співпрацювати з владою.

Прихильники «Правого сектора» 12 липня мітингували біля Адміністрації президента України. Вони висунули низку вимог, серед яких: розпустити коаліцію; прийняти закон про імпічмент президента; зняти депутатську недоторканість; оголосити дострокові вибори; не приймати зміни до Конституції.

 

16 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів