Центральна влада хоче взяти під свій контроль митні потоки на кордонах?

Глава Кабміну Арсеній Яценюк намагається з усіх сил продемонструвати, що він «щось робить».

 

Органи державної влади діють в ситуації, що створилася на Закарпатті, неправильно. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту інтернет-видання Новини України - From-UA розповів політолог, директор Інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

За словами нашого співрозмовника, поведінка влади на тлі того, що відбувається в Мукачеві свідчить лише про те, що Арсеній Яценюк намагається продемонструвати, що він «щось робить».

«Вдумайтеся в подію: посеред міста відбувається бій з використанням важких озброєнь, причому митники в цьому бою не приймають ніякої участі. Звучать заяви про якусь контрабанду, причому невідомо, чи причетні до неї митники, але першими жертвами зробили їх. Тут абсолютно алогічні дії, які свідчать лише про те, що Арсеній Яценюк намагається продемонструвати, що він щось робить », - відзначає експерт.

По-друге, додає політолог, влада намагається переграти ситуацію з контролем над митними потоками в Закарпатському регіоні.

«Зрозуміло, що зараз ті впливи, які там були, а також Ланьо та Балога, ослабнуть, багато контрабандні потоки« затіхарятся », і створюються ідеальні умови для того, щоб у цей процес приходили нові управлінці», - говорить Руслан Бортник.

На думку співрозмовника видання, органи державної влади діють в ситуації, що створилася на Закарпатті, неправильно.

«Логічно, як мінімум, відправляти у відставку місцевих міліціонерів, тих людей, які причетні до подій. Митники ж до цих подій прямо не причетні, і такі дії відносно них можна здійснювати тільки після завершення слідства. За такою логікою, у нас за день можна уряд відправити у відставку 50 разів, тому що про нього погано говорять або погано пишуть журналісти », - зазначає експерт.

 

16 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів