Мукачівські «братки» та інші добряче «отримають по зубах»!

У в’язниці мають опинитися кулани, які розділили Закарпаття та ігнорували владу. Про це в інтерв’ю телеканалу ICTV 19 липня заявив президент Петро Порошенко, коментуючи збройний конфлікт у Мукачеві 11-12 липня.

 

«Клани, які розділили Закарпаття і фактично створювали загрозу державній владі, які її ігнорували, мають отримати по зубах і опинитися у в’язниці», – заявив він.

«У Мукачеві ситуація була абсолютно нездорова. … Як так, коли тижнями їздять містами і селищами Закарпаття бойовики, озброєні гранатометами, кулеметами, і міліція є абсолютно бездіяльна, і нездатна нічого протиставити, щоб захистити громадян? … Це була фактично доведена до піку безкарність в ситуації з контрабандою, з якої зараз фактично живе частина людей на Закарпатті. Маємо навести порядок, і він починається з дисципліни і боротьби з корупцією і контрабандою», – заявив президент.

Також він додав, що зараз там «немає більше озброєних людей, значно піджали хвіст контрабандисти, велику кількість цигарок, техніки, завершуючи бурштином, було знайдено».

«Завдання, яке поставлено перед губернатором і силовиками – щоб це була не «компанійщина» – місяць протриматися, а далі процеси пішли. Ні», – додав він.

«Ключова позиція – ніхто нікого не захистить від ефективних дій влади», – додав президент повідомила «Українська правда».

Як відомо, 11 липня у Мукачевому після зустрічі представників «Правого сектора» з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. В результаті загинули декілька людей.

Частина бійців ПС наразі перебувають в лісах Закарпаття, переховуючись від силовиків.

У «Правому секторі» заявляли, що борються з контрабандою на Закарпатті. Нібито їх викликав на переговори місцевий кримінальний авторитет Блюк (депутат Михайло Ланьо), аж раптом там з’явився «невідомий спецназ» – і зчинилася стрілянина.

За даними нардепа від БПП Мустафи Найєма, конфлікт пов’язаний із контрабандою в області.

 

20 липня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів