«Невловимими» групу бойовиків ПС з Мукачева роблять зв’язки з контрабандистами та владою

Як із членами колишньої влади, та і нині діючої.

 

 У Генеральній прокуратурі повідомляють, що встановлені особи 12 учасників перестрілки, четверо з них заарештовані.

Але точну кількість втікачів не називає ніхто. Двоє із заарештованих - це ті, які чи то були затримані, чи то самі здалися після того, як взяли в заручники хлопчика з села Бобовище. Правда, тамтешні жителі цю історію називають вигадкою. Мовляв, у шестикласника ті лише запитали дорогу. А історію з гранатою і зв'язаними ногами нібито вигадали батьки пацана. Розгнівані (або заздрісні?) сусіди спеціально в "Правий сектор" прийшли, щоб записати своє викривальне відео.

Зараз двоє спійманих перебувають у Лук'янівському СІЗО в Києві. У центральному проводі "Правого сектора" скаржаться, що їх не поставили до відома про те, коли суд обиратиме санкцію, тому довелося задовольнятися державними адвокатами. Зараз вже найняті свої, "праві", і пишуть апеляцію на рішення Печерського суду.

Ще двох підозрюваних взяли під варту в стінах ужгородської лікарні - це зовсім юні хлопці, які в конфлікті 11 липня отримали важкі поранення. Всі четверо - місцеві, із Закарпаття, як і більшість тих, хто ховається зараз в лісах. Правда, серед них, як вдалося дізнатися "КП" в Україні ", є переселенець із Слов'янська, якого прийняли до лав організації.

Ватажком втікачів і одним з призвідників резонансного конфлікту вважають Романа Стійку - командира 1-го Закарпатського батальйону ДУК, колишнього співробітника карного розшуку, сина високопоставленого працівника СБУ. Подейкують, що його зв'язки як серед контрабандистів, так і в старій владі регіону допомагають групі ховатися від переслідування.

 

21 липня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів