Головний міліціонер про розшук бойовиків ПС, БТРи на дорогах та коли це все нарешті закінчиться

Сьогодні, 22-го липня, відбулася перша зустріч нововопризначеного очільника міліції Закарпаття Сергія Князєва з представниками ЗМІ. Зрозуміло, що журналістів найбільше цікавила ситуація з пошуком і затриманням представників Правого сектора, які брали участь у стрілянині у Мукачеві.

 

Керівник обласного УМВС Сергій Князєв заявив, що наразі в лісах переховуються ще шість бійців ПС: для їх пошуку задіяно кілька підрозділів міліції. Ситуація ускладннена тим, що у  бійців ПС, які переховуються в лісах – перевага, бо вони місцеві, а правоохоронці, які задіяні в спецоперації – це фахівці переважно з інших областей.

Сергій Князєв спростував чутки про те, що до заходів з пошуку бійців ПС залучено 600 правоохоронців, та заявив що в області не відбувається АТО, а приїжджі правоохоронці переслідують та намагаються заблокувати озброєних злочинців.

"Для нас важливо не розібратися з одною стороною конфлікту, а розібратися, що відбувається, та зробити так, аби такого тут більше не повторилося. На питання, чому наразі не має кримінальних справ по іншим сторонам конфлікту, що відбувся в Мукачеві 11—го липня, тобто не помітно жодних результатів, керівник УМВС області зауважив, що найближчим часом всі побачать результати. Щодо того, що саме відбувається в області і чи дійсно проводиться антитерористична операція, Сергій Князєв повідомив, що наразі проводять "заходи переслідування та блокування злочинців, що мають в руках зброю. Я розумію, що людей дратують БТР на вулиці, однак триває спецоперація. Якщо буде відомо, що бійці Правого Сектору перемістилися в якийсь певний квадрат чи місце, туди переміститься і військова техніка та спецпідрозділи", − наголосив очільник УМВС.

«УМВС у Закарпатській області зібрали оперативну інформацію, узгодили з прокуратурою області і внесли в Єдиний реєстр кримінальне провадження щодо збройного злочинного формування, яке використовуючи символіку патріотичних угрупувань… і далі по статті 122 Кримінального Кодексу. Кримінальне провадження, яке вчора було зареєстроване, буде досліджувати дії цього угрупування, які відбувались до 11 липня. Від створення цієї організації і до 11 липня. Таке було прийняте рішення. Іншим займається Генеральна прокуратура», - пояснив Князєв.

Разом з тим, відповісти на питання про те, чи розслідують дії іншої сторони конфлікту, в центрі якої знаходиться нардеп Михайло Ланьо, і коли з’являться перші результати, Князєв нічого конкретного сказати не зміг: «Ви побачите це. Не дуже довго».

Нагадаємо, 11 липня, у Мукачевому на території оздоровчо-спортивного клубу «Антарес» відбулася перестрілка між бійцями Правого сектору та охоронцями екс-регіонала Михайла Ланя за участю місцевих міліціонерів. У результатів загинуло троє людей, семеро поранені.

Попередньо, причиною збройного конфлікту став перерозподіл ринку контрабанди.

Закарпатська прокуратура кваліфікувала події у Мукачевому як теракт.

Після збройної сутички бійці Правого сектору переховуються в лісах Закарпаття поблизу Мукачевого.

Як повідомив заступник провідника Правого сектору Андрій Тарасенко, на сьогодні з ними немає зв’язку. Їх шукають спільно з Антитерористичним центром СБУ.

Правий сектор висунув свої вимоги до влади: заарештувати усіх винуватців трагедії з боку бандитів і міліції, котрі відкрили вогонь першими, відставка всього керівництва силових органів в області, ініціювання арешту Ланя і Медведчука, які стоять за цим усім, і відставка Авакова.

Після цих подій голова Закарпатської ОДА заявив, що повертається у рідне селище і буде займатися виробництвом. Крім того, всі голови РДА на Закарпатті написали заяви на звільнення.

Новим очільником Закарпатської області призначено колишнього керівника Луганщини Геннадія Москаля.

 

22 липня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів