Куди прямував вагон з тютюновою контрабандою на 2 мільйони гривень, який виявили в Ужгороді (ВІДЕО)

За документами, у потягу повинні були знаходитися опалювальні брикети.

 

Вагон з контрабандними сигаретами майже на два мільйони гривень затримали в Ужгороді. Звідки і куди прямував цей вантаж?

І навіщо губернатор Москаль взяв у руки секатор?

Контрабанду виявили у вагоні поїзда, що прямував із Сум до Словаччини. За документами, у великих мішках повинні були знаходитися опалювальні брикети.

Але співробітникам головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та їх колегам з управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби в Закарпатській області біг-беги здалися підозрілими.

І не даремно. У них знайшли 300 ящиків контрафактних сигарет.

"Під палетами і брикетами були заховані сигарети приблизною вартістю 2 млн. грн. без акцизних марок. Затримані три види сигарет Львівської тютюнової фабрики та Білоруської тютюнової фабрики", - прокоментував співробітник управління власної безпеки Державної фіскальної служби в Закарпатській області Ярослав Андрусь.

Вилучені цигарки тут же відправили на склади, які проінспектував губернатор. За словами Геннадія Москаля, контрабанда тютюнових виробів - це проблема не тільки Закарпаття.

"У нас великі проблеми на білорусько-чернігівському кордоні, не менші, ніж на Закарпатті, бо звідти без акцизних марок сигарети, які виробляються в Білорусії, надходять до Чернігова, а там вже як внутрішні перевезення відродили роботу ті заводи Захарченка, які займалися доставкою і виготовленням сигарет такого кустарного контрафактного виробництва.

Одна фабрика була в Донецькій області і відновила роботу. Сумська область, Дніпропетровська, Кіровоградська. Це питання правоохоронних органів цих областей", - заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Щоб розібратися, куди веде контрабандна ланцюжок, у кого осідають українські сигарети за кордоном, Москаль ініціював зустріч з представниками спецслужб Угорщини, Румунії, Словаччини та Польщі - з цими країнами межує область. Вона повинна відбутися наступного тижня.

А щоб не "червоніти" перед гостями через занедбаний стан Ужгорода, голова адміністрації влаштував 25 липня суботник.

На суботник, в основному, вийшли держслужбовці обладміністрації. Трудилися буквально в поті чола: від простого спеціаліста управління до начальника.

"Весь колектив сприйняв це виключно позитивно. Нас було близько 20 осіб, можливо, трохи більше, і бачите, закінчуємо вже другу годину працювати і можете подивитися на результат, я думаю, що площа стала набагато красивішою, чистішою", - заявив заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Юрій Гузинець.

Виявляється, через міжусобиці всередині обладміністрації та облради площа перед держбудівлею безхазяйна - вона не закріплена ні за одним з комунальних підприємств. А значить, прибирати тут нікому.

Тому, крім проблем з контрабандою, в області потрібно вирішувати ще й елементарні комунальні питання.

Докладніше - у сюжеті телеканалу "Інтер" . Дивитися відео можна ТУТ.

 

26 липня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів