Вилов червонокнижної риби дорого обійдеться іршавчанину

Покарання - від штрафу до позбавлення волі.

 

У селі Луково працівники Іршавського райвідділу міліції затримали рибалку, який займався незаконним виловом риби, занесеної в Червону Книгу.

Про факт браконьєрства до чергової частини Іршавського райвідділу міліції повідомили представники Держрибохорони. Вони їхали дорогою і біля моста у селі Луково побачили, як невідомий чоловік сіткою ловить рибу.

На місце події виїхали правоохоронці, які затримали 52-річного  мешканця села Луково. Чоловік за допомогою сітки  виловив у річці Боржава 8 рибин, з яких 4 занесені в Червону Книгу. Знаряддя риболовлі – сітку правоохоронці вилучили. Даний факт внесено до Єдиного обліку, триває перевірка. 

Нагадуємо, що згідно ст.249 Кримінального кодексу України  (Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) і ст.250 Кримінального кодексу України (Проведення вибухових робіт з порушенням правил охорони рибних запасів) передбачають покарання аж до позбавлення волі на строк до трьох років. Стаття 85 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) передбачає відповідальність у вигляді штрафу і вилучення знаряддя риболовлі й усього незаконного вилову, інформують із Іршавського РВ УМВС.

 

07 серпня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів