У Румунії сталася смертельна ДТП. Чи є серед постраждалих закарпатці - невідомо (ФОТО)

Унаслідок аварії автобуса з українцями загинули двоє осіб, 48 постраждали.

 

Жертвами дорожньо-транспортної пригоди  з українським автобусом у Румунії стали дві людини, ще 48 осіб постраждали. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ Румунії .

Уточнюється, що загалом в автобусі перебувало 53 особи. Серед постраждалих – 21 дитина, також двоє осіб перебувають у важкому стані. Усіх поранених доставлено до лікарні Бухареста.

 

При цьому Міністерство закордонних справ України з посиланням на посольство в Румунії повідомляє, що серед загиблих – одна дитина.

"За інформацією посольства України в Румунії, близько години ночі 09.08.2015 р. на трасі Констанца-Бухарест (Румунія), за 53 кілометри від Бухареста, сталася ДТП з автобусом, який перевозив 51 громадянина України, серед них, щонайменше, 25 дітей. У результаті аварії двоє громадян України загинули, серед них – одна дитина. За оперативними даними посольства, ще 48 пасажирів отримали травми різного ступеня тяжкості та були доставлені до п’яти лікувальних закладів Румунії", - заявили в МЗС.

Відзначається, що на місці події працює консул України в Румунії, яка, у взаємодії з компетентними органами Румунії, надає всю необхідну допомогу постраждалим. Зокрема, консул відвідала дітей, які перебувають у лікувальних установах, їм надається вся необхідна допомога, діти перебувають у належних умовах.

Крім того, міністерство звернулося до румунської сторони з проханням надати необхідне сприяння в оформленні віз рідним потерпілих, які мають намір виїхати до Румунії. "МЗС і посольство встановили зв'язок і співпрацюють з туроператором та страховими компаніями для надання необхідної допомоги українцям, які постраждали внаслідок ДТП", - йдеться в повідомленні.

На даний час уточнюються причини трагедії. За попередньою інформацією, водій автобуса заснув за кермом. Повідомляється, що транспортний засіб належав болгарській компанії, українці поверталися з відпусток.

 

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України розповіли про стан українців, травмованих у дорожньо-транспортній пригоді в Румунії. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

"Потерпілі отримали травми різного ступеня тяжкості, п'ятеро наших співвітчизників перебувають у важкому стані, травми семеро – середнього ступеня тяжкості, решта українців можуть бути виписані найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що болгарський перевізник, який здійснював рейс автобуса, надав автобус для перевезення громадян України додому. "Посольство забезпечує заходи з підготовки до відправлення громадян України (розшук документів та видача нових, у разі необхідності), контролює умови їхнього перебування в лікарнях і надає всю необхідну допомогу", - зазначили в українському відомстві.

 

09 серпня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів