Словацькі митники підтвердили «бурштинову контрабанду», пропущену закарпатськими митниками

Українець намагався незаконно вивезти на територію Словаччини 130 кілограм бурштину.

 

Про це повідомляє словацьке видання "Мichalovsky korzar".

"42-річний водій з України та його пасажир, який виявився громадянином Угорщини, на автомобілі зі словацькими номерними знаками перевозили 22 коробки бурштину Інцидент трапився на словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємєцке".

Словацькі митники виявили більш ніж 130 кг дорогоціннних каменів.", - йдеться у повідомленні.

Мінерали були заховані в морських контейнерах у структурних порожнинах автомобіля під багажником.

Лише впродовж останніх трьох місяців зафіксовано 20 спроб незаконного вивезення бурштину.

Нагадаємо, вчора у міжнародному пункті пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» словацькі митники затримали автомобіль-мінівен "Крайслер Вояджер", в якому знайшли 130 кілограмів бурштину, який був ретельно прихований по всьому автомобілю. Бурштин везли двоє закарпатців у яких один родич прикордонник, а у іншого митник. Власником авто на словацьких державних номерах S0917АО є мешканець Ужгорода Олександр Гончар. Що показово, на митному посту «Ужгород» вказане авто перебувало не більше 4 хвилин і покинуло його по «зеленому коридору».

Цікаво, що автомобіль на митному посту «Ужгород» перебував не більше 4 хвилин, проходив митне оформлення "зеленим коридором" тобто спрощеним митним контролем, а пропускали його митники ВМО №2 митного поста "Ужгород". До речі, днями київські СБУшники вже "накрили" на Закарпатті дві фури, що оформлялися за заниженою вартістю товару.

Зараз в Києві проходить затвердження на посаду голови Закарпатської митниці нинішній в.о. митниці Роман Крутяк, якого дивним чином не відсторонили від виконання обов’язків після подій 11 липня у Мукачеві. При цьому в уряді звітували про повне відсторонення керівного складу Закарпатської митниці. Тим часом член тимчасової слідчої комісії по подіях у Мукачеві Ігор Мосійчук наполегливо вимагає відсторонення Р.Крутяка саме через участь у контрабандних схемах за участі нардепів, що входять, зокрема, і до складу ТСК.

 

11 серпня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів