Головний митник Закарпаття ще все чекає підтверджень від словацьких колег про пропуск 130 кг бурштину (ВІДЕО)

Контрабандний товар виявили та затримали словацькі митники на пункті пропуску Вишнє Нємецьке.

 

Більше 130 кілограмів бурштину намагався нелегально вивезти на територію Словаччини житель Ужгорода. Контрабандний товар виявили та затримали словацькі митники на пункті пропуску Вишнє Нємецьке.

У ніч з неділі на понеділок житель Ужгорода і його друг, громадянин Угорщини, на автомобілі виїжджали з України. Кордон зі Словаччиною перетнули за рекордно короткий час.

Всього 4 хвилини їх мінівен знаходився на митному посту "Ужгород", а потім покинув його по зеленому коридору. Але словацькі прикордонники зацікавилися машиною. І виявилося - не дарма.

Під багажником в спеціальних водонепроникних контейнерах знаходилося більше 130 кілограмів каменю, зовні схожого на бурштин.

"Це бурштин або щось інше, товар пішов на експертизу", - прокоментувала спікер митниці регіону Міхайловце Словацької Республіки Клара Балогова.

Інформацію про затриману контрабанду опублікували словацькі газети. І навіть назвали приблизну вартість вантажу 250 тисяч євро.

А от українські прикордонники і митники досі очікують офіційного підтвердження від словацьких колег.

"На сьогоднішній день офіційного підтвердження зі словацького боку немає. Є повідомлення в засобах масової інформації зі словацького боку", - прокоментував виконуючий обов'язки начальника Закарпатської митниці ГФС Роман Крутяк.

"Проводиться розслідування на чолі з начальником Чопського прикордонного загону групою офіцерів. Зараз чекаємо результатів розслідування, і що скажуть нам словаки", - прокоментував прес-секретар Чопського прикордонного загону Назар Трикоза.

Поки словаки проводять експертизу, співробітники української митниці вже знайшли пояснення, чому не помітили контрабанду. Ось що кажуть:

"Форму контролю визначає сам громадянин транспортного засобу. У даному випадку було визначено зелений коридор. Під час пропуску по зеленому коридору передбачена процедура спрощеного митного огляду ", - прокоментував виконуючий обов'язки начальника Закарпатської митниці ГФС Роман Крутяк.

У прокуратурі Закарпатської області проте, вже почали досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем працівниками митниці та бійцями Чопського прикордонного загону, які пропустили контрабанду.

Детальніше - у відео телеканалу Інтер. Дивитися ТУТ.

 

12 серпня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів