Спільне українсько-словацьке творіння розраховане передусім на дітей

Передбачено зокрема підготовку театральної постановки на основі 10 казок (по 5 від кожної сторони), що буде презентована двома мовами та по обидва боки кордону.

 

В управлінні культури Закарпатської обласної державної адміністрації відбулася робоча зустріч партнерів міжнародного проекту "Подорожуючі ляльки",  учасниками якого стануть прикордонні регіони України та Словаччини  (Закарпатська область та Кошицький самоврядний край).  Зокрема, участь в обговоренні майбутньої співпраці взяли начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій  Глеба, заступник начальника управління культури Іван Канюка, директор Закарпатського академічного обласного театру ляльок Мирослав Петій і представник Асоціації студентів-економістів Закарпаття Олеся Носенко, словацькі гості – завідувач відділу культури та туризму Кошицького уряду Яна Ковачова, представник Агенції підтримки регіонального розвитку Кошицького краю Йожеф Шулак і директор Кошицького театру ляльок Павол Грегорчак.

Проект спрямований на покращення обміну інформацією і як наслідок  поглиблення добросусідських взаємин між прикордонними регіонами України та Словаччини. Йдеться про представлення спільної культурної спадщини інноваційним методом, розрахованим, першочергово, на дітей. А саме: передбачено підготовку театральної постановки на основі 10 казок (по 5 від кожної сторони), що буде презентована двома мовами та по обидва боки кордону. В пріоритеті – казки, які знайомлять із місцевими пам’ятками та постатями, історією і легендами, адже так проект матиме не лише просвітницько-розважальний, але й туристичний успіх.

Окрім того, не менш важлива частина проекту – підготовка телевізійної версії спільного українсько-словацького творіння, що в подальшому буде презентована як на місцевих, так і на центральних телеканалах обох країн.

Проект реалізовуватиметься з 1 вересня 2015 року до 30 квітня 2017 року за часткового сприяння міжнародної програми прикордонної співпраці Норвезького фінансового механізму.

123

Управління культури Закарпатської ОДА

 

14 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів