Ужгородський арт-пікнік побив цьогоріч рекорд (ВІДЕО)

І за кількістю глядачів, і за кількістю покупців, і за кількістю майстрів.

 

Вчора, 16 серпня, у ротарі-парку Ужгорода продовжив роботу арт-пікнік, на який з’їхалося близько півсотні хендмейндерів з усієї Україні, аби показати свої витвори. Про це повідомляє репортерка ZIK-Стрім Вікторія Жуйко-Сабо.

Майстри розклали свої товари просто неба уздовж алей парку. На ятках можна було побачити різноманітні вироби хендмейндерів – ароматні мила ручної роботи, розписані у техніці декупаж пляшки, скриньки, настінні тарілки, прикраси з полімерної глини, ляльок з вовни, лляних тканин, авторські картини та багато іншого.

Кияни представили на виставці-продажі унікальні дерев’яні іграшки – трактори , автівки, паротяги, які є подібними до пластикових конструкторів, але на відміну від них зроблені з екологічно чистої сировини.

«Це унікальний український продукт, наше ноу-хау. В світі таких більше немає. Якщо пластикову модель ти зібрав, і вона стоїть собі, вкривається пилом, то наші вироби можна використовувати як іграшки, можна поставити на столі як скриньку для візитівок, або як просто гарний предмет інтер’єру. Ми це все робимо в невеличкому цеху під Києвом, а звідти розвозимо замовлення по всій Україні», – сказав майстер Сергій Цопа.

За словами організаторів, цьогорічний арт-пікнік побив попередні рекорд за кількістю глядачів, покупців та майстрів.

Оскільки більшість відвідувачів становили жінки, тому найбільший ажіотаж був біля яток з прикрасами. Жінки розглядали віночки з квітами, сережки, ювелірні вироби з міді, срібла, ниток та інших матеріалів.

«Я продаю прикраси з полімерної глини. Дівчата і жінки купляють у мене здебільшого браслети та сережки, обирають собі щось до вишиванок. Найбільшим попитом користуються вироби в патріотичному стилі, маки, соняшники. Це нині є модним. Також багато людей замовляють цілі набори прикрас в одному стилі», – розповіла майстриня Марія Ялова.

Також під час ярмарку відбувся благодійний аукціон. Частину коштів від організаційного внеску та аукціону планують перерахувати на потреби медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога Життя».

Деталі - у відео.

 

17 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів