Закарпатська прокуратура використовувала проти євромайданівців кишенькових адвокатів?

До такої ганьби і незаконності прокуратура найзахіднішої області вдалася на тому етапі, коли закінчився термін тримання в тюрмі двох бідак-євромайданівців.

 

Закарпатська прокуратура в справі вбитого в м. Мукачеві російського нелегала-садиста Олексія Планкіна використовувала проти киян-євромайданівців Вячеслава Шовкалюка і Олега Білика кишенькових адвокатів Жука В.П. і Гомзу В.І., пише Наша версія. До такої ганьби і незаконності прокуратура найзахіднішої області вдалася на тому етапі, коли закінчився термін тримання в тюрмі цих двох бідак.

В’ячеслав Шовколюк

Вячеслав Шовкалюк

Уявіть, до цього підозрюваних Білика і Шовкалюка протримали 10 місяців у в’язниці без пред’явлення обвинувачення, тобто фактично без доказів.

middle_afeb17785a51306c4d4b6f704a4a05a3

Олег Білик

І от закінчується термін абсолютно безмірного ув’язнення цих двох киян. Їх повинні випустити. Але вже практично вільних людей відправляють на суд. Тут і починається операція пана Ільчука – прокурорського працівника прокуратури Закарпатської області – із залученням кишенькових адвокатів. Напередодні прокуратура приймає абсолютно нікчемне рішення (бо це є справа суду) про надання Шовкалюку і Білику інших адвокатів, не тих, з ким у підозрюваних укладено угоду. Справа за малим:

а) не повідомити реальним адвокатам про дату початку суду;

б) забезпечити прийняття судом рішення прокуратури(!) про позбавлення підозрюваних захисту їхніми законними адвокатами.

Далі відбувається повне нищення законності. Партію нищення розіграв прокурор Ільчук, слідчий суддя Івашкович та адвокати Жук і Гомза.

Суд схвалює «рішення» прокуратури про надання підозрюваним інших адвокатів, тобто – Гомзи і Жука. Підозрювані заявляють клопотання проти цього, бо ж уклали угоду зі своїми адвокатами, та й до судового засідання Гомза і Жук навіть не спілкувались з підозрюваними.

Далі – УВАГА! Адвокати Жук і Гомза не підтримують клопотання підзахисних (Вишинський в могилі аплодує!). Вони відмовляють киянам в проханні викликати по телефону законних адвокатів. А тим часом ті, справжні, адвокати знаходяться в Закарпатській прокуратурі, але не знають, що в ту мить відбувається такий ганебний суд, бо вони не отримали судового виклику.

Слідчий суддя Івашкович, бачачи, що адвокати Жук і Гомза прийняли сторону звинувачення, тобто прокуратури, постановляє – продовжити тримання у в’язниці підозрюваних Шовкалюка і Білика. Коли приймалася ця постанова, термін ув’язнення киян вже сплив.

Отак невинуватих (бо суд взагалі не досліджував докази наявності кримінальної події) киян запроторили знов за грати.

Сьогодні до Вищої дисциплінарної комісії на адвокатів Жука і Гомзу підготовлено скаргу, до справи прикуто увагу громадськості. Натомість учасники нищення правосуддя не здаються, вони вдаються до тиску на адвокатів, які захищають киян.

middle_a354bef6a02ba94c3b32f93ff01a1896

Ігор РУДИЧ, журналіст,

представник офіцерської громадської ініціативи «Чисті погони»

 

24 серпня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів