За двохмільйонну контрабанду картин закарпатських художників порушник відповідатиме на лаві підсудних (ФОТО)

Безцінні  картини Бокшая та Ерделі намагався вивезти за кордон закарпатець.

 

Прокуратурою Закарпатської області затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду кримінальне провадження по обвинуваченню місцевого мешканця у незаконному переміщенні через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю, двох картин Й. Бокшая і однієї картини А. Ерделі за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 201 КК України).

Відповідно до висновків Львівської філії національного науково-дослідного реставраційного Центру України, надані на дослідження картини Й. Бокшая «Жорнава», «Портрет сина» та картина А. Ерделі «Портрет молодого чоловіка» - є оригінальними авторськими творами з орієнтовною ринковою вартістю картини «Жорнава» від 750 тис. грн. до 1 млн. грн., картини «Портрет сина» - 300 до 350 тис. грн. та картини «Портрет молодого чоловіка» від 600 до 700 тис. грн.
 
Ці твори живопису, які становлять історико-культурну та музейну цінність і не підлягають вивезенню з України, контрабандисти намагались вивезти під покриттям підлоги автотранспорту та додатково замаскували коробками із керамічною плиткою.
 
Наразі, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією предметів контрабанди та з конфіскацією майна, повідомляє відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області.
 
 

 

28 серпня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів