Василя вдарили пляшкою по голові, а потім, сміючись, встромили ножа!

Це були шестеро покидьків, яким не сподобалася проста відмова реалізувати їхнє прохання...

 

— Молодий здоровий хлопець і так безжально зарізали, за що? — говорить Микола Іванин, 20 років, із селища Міжгір'я на Закарпатті. 22 серпня його брата 17-річного Василя зарізав односелець — 26-річний Ігор.

— Василь узяв мотоцикла і поїхав з двома меншими пацанами покататися. То було під вечір. Коли бензин скінчився, котили його додому. Та біля магазину їх перестріли шестеро мужиків зі старшої компанії. Стали наказувати, аби малі поїхали на заправку і привезли їм паливо, бо в них теж щось поламалось. Хлопці відмовилися. Старшим то не сподобалось. Завели їх у парк, побили. Василеві розбили пляшкою голову. Брату з хлопцями вдалося втекти, — продовжує Микола.

За кілька хвилин підлітки повернулися забрати мотоцикл.

— Сіли на нього, ­думали, заведеться і шв­идко втечемо, та мо­тоцикл зовсім заглох. А ті пацани знов набігли. Я втік, а Вася не встиг. На нього напав один, витяг ножа і встромив у пах. Удар був настільки сильним, що ніж наскрізь пробив одну ногу і другу травмував, — розказує 17-річний Василь Маркович.

Кривдники втекли. Василь Іванин намагався йти, кликав на допомогу, а потім зомлів.

— Вася впав від болю. Коли я прийшов, він не міг говорити. Викликав "швидку". Але друг уже вмер. З нього дуже багато крові витекло, — додає Маркович.

Медики кажуть, Василь не мав шансів вижити.

— Удар був у пахову артерію. Якщо вчасно не надати допомогу, людина стікає кров'ю навіть будучи при свідомості, — говорить Віктор Мешанич, лікар Міжгірської райлікарні. — Такі ножові поранення найчастіше робляться спеціально. Удар нанесений професійно.

— Син не пив, не курив, спортсменом був. За що його так? — говорить мати Василя 43-річна Світлана Юрик. — Ті, що його вбили, вже не вперше так роблять. Кажуть, раніше вбили одного чи навіть двох, але їм це зійшло з рук. Ми в міліції бачили їх. Вони сміялися. Вбили мою дитину і сміялися. Чи п'яні, чи під наркотиками.

Ігоря, який ударив ножем Василя Іванина, затримали. Він — місцевий. Перебуває в ізоляторі. У скоєному зізнався.

— Його звинувачують у завданні тяжких травм, що спричинили смерть, — розповідають у Закарпатській обласній міліції. — Йому загрожує 10 років тюрми.

Віра ПАВЛОВА, Газета.ua

 

01 вересня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів